Salangen-Nyheter

Tragedien i Frankrike onsdag:

Oppfordrer til solidaritet

Sametingtingspresident Aili Keskitalo oppfordrer til solidaritet med de drepte i Frankrike. FOTO: SAMETINGET

Sametingtingspresident Aili Keskitalo oppfordrer til solidaritet med de drepte i Frankrike. FOTO: SAMETINGET

KARASJOK/SJØVEGAN: Sametingspresident Aili Keskitalo (bildet) oppfordrer det samiske folket til å slå ring om ytringsfriheten og demokratiet, og til å vise solidaritet med de drepte redaksjons- medlemmene i Charlie Hebdo og politimennene som døde i forsøket på å arrestere gjerningsmennene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Flere salangsværinger har i dag kommentert og vist sin sollidaritet med de som er rammet av tragedien i Frankrike. Meldingene har vært mange på sosiale medier.  Sametingspresident Keskitalo oppfordrer til å slå ring om ytringsfriheten. - Terrorhandlinger som dette ryster oss alle, og sorg og avsky er de første følelsene som melder seg. Våre tanker går til de avdøde og deres nærmeste. Når journalister og tegnere dør for sine ytringer, som vi nå har vært vitne til i Frankrike, så har vi alle en plikt til å slå ring om ytringsfriheten. Ytringsfrihet er en av pilarene i demokratiet som beskytter oss alle sammen, og som gjør at vi kan leve gode liv i frihet sier sametingspresident Aili Keskitalo.

Hodet kaldt

Samtidig som hun oppfordrer til å holde hjertene varme, maner hun også til å holde hodene kalde. Keskitalo understreker at dette er bestialske handlinger gjennomført av kriminelle, og at deres holdninger og handlinger ikke er representative for den religion og folkegruppe de eventuelt tilhører. - Lakmustesten for våre rettsprinsipper er at vi ikke nå gjør alle muslimer til assosierte medskyldige i handlinger som er utført av få ekstreme terrorister. Disse rettsprinsippene er helt avgjørende verdi også for oss som urfolk. Ytringsfriheten bidrar til å beskytte minoriteter gjennom å gi oss alle en stemme. Derfor er terrorangrepet på Charlie Hebdo et angrep som angår oss i aller høyeste grad. Jeg vil oppfordre det samiske folket til å vise solidaritet med de drepte og deres pårørende gjennom deltakelse i Frankrikes minutt med stillhet kl.12.00 i dag torsdag, avslutter sametingtingspresident Aili Keskitalo.

Annonse