Salangen-Nyheter

Salangen kirke får ny maling

Oppgraderer kirkebygget

Arbeidet med å male og gjøre Salangen kirke vakker, er i full gang, Arbeidet skal være ferdig i løpet av sommeren. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Arbeidet med å ordne fasaden på kirkebygget i Salangen er godt i gang. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Tårnet skal males

Tårnet skal få ny maling. Miribygg AS fra Ibestad som står for utførelsen av arbeidet har nå sandblåst tårnet. Men enda er det endel som gjenstår før ny maling kan komme på plass.

- De har nå sandblåst, og inn i betongen er det sprekker som gjør at det er vannlekkasjer, så de skal tettes. Når det er gjort skal de starte å male, sier kirkeverge i Salangen, Tonje Østvik.

Håper å bli ferdig til jubileumet

Kommunen finansierer arbeidet og Tonje Østvik forteller at hun håper arbeidet skal være ferdig til jubileet til kommunen.

- Det er jo væravhengig. Det er ikke gunstig å male dersom det regner sier hun.

Bra resultat

Kirketårnet har til nå vært et trist syn. Malingsflak er borte og muren har vært synlig flere steder. Da hjelper det med en oppgradering.

- Det blir bra. Kirketårnet har vært fælt å se på, sier Østvik.

Sommerjobb på kirkegårdene

Det er 10 aktuelle søkere for å jobbe med vedlikehold på kirkegårdene på Elvenes og Salangen. Det er en jobb for ungdommer og  det er enda ikke avklart hvem av disse som får jobben. Østvik forteller at det er gledelig at det er så mange interessenter.

- Det er så flott å se at så mange ungdommer ønsker å være med på å holde kirkegårdene fine i sommer, avslutter Østvik.