Salangen-Nyheter

Politikk skal gi muligheter for alle:

- Opplever å bli hørt

Elisabeth Isaksen følte hun ble hørt og fikk en mulighet da hun involverte seg politisk. FOTO: KATRINE L. A. HJULSTAD.

SJØVEGAN: I høstens valg stiller Salangen Høyre med to kandidater på lista med utfordringer, Elisabeth Isaksen (bildet) og Are Peter Apeland.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Arve H. Johansen, leder for Salangen Høyre, sier om Isaksen og Apeland at de representerer en gruppe som ikke er så synlig i det daglige bildet. Ikke nødvendigvis fordi de ikke søker å være aktive i nærmiljøet, men fordi det stadig kunne vært bedre tilrettelagt for den delen av befolkningen som kanskje trenger en rampe eller bredere dør for å komme seg inn, heis for å komme seg opp en etasje, eller mere støtte i hverdagen.

— Kommunen er litt treg

Isaksen forteller at hun har vært i rådet for funksjonshemmede i Salangen, og til tross for at det ikke har vært mange møter, har hun fått tilrettelagt inngang på kulturhuset. — Jeg kranglet med kommunen i ett og et halvt år, sier hun og fortsetter: — Det går så lenge før det endelig skjer noe, så at kommunen er litt treg har jeg funnet ut. Videre mener hun der er offentlige steder der dørene er for smale eller heisen bare fungerer når den selv vil. — Hvis jeg er alene blir jeg stående utenfor der, sier hun. Apeland peker ut det samme, og sier at enkelte butikker kunne skjerpe seg: — Et par tusen-lapper så kunne de fått mye mere "good will".

Tilretteleggelse av aktiviteter

Om tilretteleggelse av aktiviteter sier Isaksen at hun deltar på stort sett alt hun kan, på tross av de utfordringene hun har. Apeland mener det er en del tilretteleggelse for personer med utfordringer, men det kan stadig forbedres. — Ting som vi kanskje er opptatt med er ikke alltid tilrettelagt for oss som ikke har mulighet til å gå på to bein, sier han. Da Isaksen er mest aktiv utendørs, sier hun ved spørsmål om aktiviteter hun kunne tenke seg å se innendørs at hun har litt lyst til å prøve innebandy, og det hadde vært flott med boccia, et ballspill hun har prøvd før og mener passer godt for personer med utfordringer.

Føles som at de bryr seg

Til slutt forteller Isaksen at hun ble politisk involvert gjennom vennskap med Terje Bertheussen, ordførerkandidat for Salangen Høyre. Hun oppdaget at Salangen Høyre hadde mange saker hun var enig i og brydde seg om, slik som barn og unge, skole, barnehage, helse og omsorg og alt som har med folk å gjøre. Hun sier hun har snakket med både velgere og andre Høyre-kandidater, og har opplevd at hun blir hørt og at de er interessert i det hun har å si. — Det får det til å føles som at de bryr seg, avslutter hun.