Salangen-Nyheter

Korona-dugnad i Salangen:

Opprettet dugnadsside

DUGNAD: Heinrich Heinrichsen og kona Lena Henriksen opprettet en side på Facebook for å samle de som ønsker å hjelpe til med korona-dugnad. FOTO: TORBJØRN KOSMO

DUGNAD: Heinrich Heinrichsen og kona Lena Henriksen opprettet en side på Facebook for å samle de som ønsker å hjelpe til med korona-dugnad. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Ambulansesjåfør Henrich Henrichsen og kona Lena Khenriksen har opprettet en dugnadsside i forbindelse med korona-utbruddet.

Publisert:

Annonse
Annonse

Koronadugnad for Salangen heter Facebook-siden som Henrichsen har opprettet. Dette gjorde han sammen med kona i håp om å kunne hjelpe til de som sitter hjemme og kvier seg for å dra på butikken i disse korona-tider.

— Det er ikke så lett å be om hjelp. Det er de som er i risikogruppen og kvier seg for å dra på butikken. De må vi stå sammen for. Vi snakket om dette i går kveld og begynte å se på mulighetene. Vi er engasjerte folk og vi tenkte at vi må kunne gjøre noe for å hjelpe folk i bygda , sier han fredag til nettavisen.

Han mener dette er en gyllen mulighet til å fyre opp under dugnadsånden vi har i Norge.

— Det er ikke hver dag vi står overfor en slik krise. Det er ganske spesielt. Jeg tenker at dette er en god mulighet til å vise engasjement og dugnadsånd i dette landet, sier han.

Han oppfordrer folk til å hjelpe til dersom de har mulighet.

— Dette er en portal for folk hvor de kan ytre et ønske om hjelp. Det skal være en kanal for de som ønsker hjelp og de som ønsker å hjelpe. Kan du bidra så må du gjerne si ifra. Jo flere, jo bedre. Folk skal ikke behøve å være redde for ikke å få medisiner eller mat, sier Henrichsen.

Henrichsen forteller at det allerede har kommet inn meldinger fra folk som ønsker å hjelpe til.

— Det er flere som har meldt sin interesse i å bidra. Vi trenger folk som kan være med å administrere dette. Vi må få spredd dette slik at folk kan hjelpe hverandre, forteller han.

Det er gjerne de eldre som er risikogruppen, mener han.

— Vi har mange som går under kategorien risikogruppe. Blant disse kan det være folk som har luftveisproblemer, kols, hjertelidelser, de som kvier seg for å dra ut på butikken, de som ikke har muligheten, eller de som er avhengig av annen transport, sier Henrichsen.

OPPFORDRING: Henrich Henrichsen oppfordrer de som har et ønske om å hjelpe til å melde sin tilgjengelighet gjennom hans Facebook-side. FOTO: SKJERMBILDE

Annonse