Salangen-Nyheter

"Joy to the World" med Kjølenkoret:

Øver til ny julekonsert

Kjølenkoret er klar til å bringe den gode julestemningen, allerede til første helga mot advent.

SJØVEGAN: Etter å ha hatt stor suksess med konserten "Det Stunder mot jul" de to siste årene, er Kjølenkoret nå i full gang med innøving av en ny og frisk konsert, "Joy to the World". I morgen fredag er første konsert i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Blandakoret bedre kjent som Kjølenkoret som har med 30 sangere fra både Gratangen, Lavangen og Salangen har i mange år hatt som tradisjon å ha julekonserter i alle "hjemkommunene". Tidligere har de samarbeidet med store artistnavn som Geirr Lystrup og Hanne Krogh. Også i år har koret valgt å toppe besetningen med profesjonelle artister i anledning til julekonserten "Joy to the World" som blir å ta plass i Salangen Kirke 25. november kl. 19.00, Gratangen Kirke 26. november kl. 18.00 og avsluttende i Lavangen kirke 27. november kl. 18.00. Dirigent i Kjølenkoret, Hans Erik Børve sier i en pressemelding at de har mange dyktige kvinnelige solister i egne rekker, men mangler en mannestemme som kan gi enda mer variasjon og mulighet for spennende duetter, derfor skal Kjølenkoret i år amarbeide med Egil Eldøen for å bringe en kraftig mannestemme til musikkbildet.

Musikalske grunnvoller

Kjølenkoret har ikke eget band, men de har vært så heldige å få leie inn Steinar Krogstad og Øyvind Nilsen som musikalske grunnvoller. I pressemeldingen sies det at deres deltagelse på fjorårets konsert var meget lærerik og vellykket. På piano har Kjølenkoret fått med seg Tore Nergård, i tillegg to andre lokale musikere, Geir-Ove Mortsensen på Hammond orgel, og Torgrim Åsbakk på gitar. Lokale barnekor og et par unge solister skal også delta på konsertene mot adventstidene. Kjølenkoret er veldig opptatt med å strekke seg til nye høyder, både arrangement-messig og musikalsk, og gleder seg derfor til å gjennomføre en julekonsert med ytterst god musikkvalitet til befolkningen.

Både Salangen, Gratangen og Lavangen får gleden av å høre på Kjølenkorets nye julekonsert med en lang rekke sangere og musikere. 

ANNONSE
Annonse