Salangen-Nyheter

Ordføreren om statsbudsjettet:

- Overføring som ventet

Overføringene fra staten til Salangen i forbindelse med statsbudsjettet er som ventet, sier ordfører Ivar B. Prestbakmo. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Nå er statbudsjettet lagt ut til behandling i stortinget og staten skal bruke 1006 milliarder kroner. Men, hvor mye får kommunene i vår region?

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den 6.oktober ble statsbudsjettet for 2012 lagt frem av regjeringen og det ble klart hvilke prioriteringer som skulle gjøres. Men hva vil det bety for vår region ? En ting er klart, kommunene får en viss prosent i økte overføringer fra staten, men med sterk kronekurs og økte priser på det meste så blir endringene minimale.

Statlige overføringer

Salangen kommune får 122 millioner kroner, noe som er en vekst på 3,7 prosent fra i fjor. Dette tilsvarer en økning på vel 4,3 millioner. I nabokommunene er økningen ikke noe særlig større.  Lavangen får 73 millioner, en økning på 3,6 prosent. Gratangen får 78 millioner, en økning på 3,6 prosent. Ibestad får 96 millioner, en økning på 2,3 prosent. Dyrøy får 83 millioner, en økning på 3,3 prosent og den største økningen står Bardu for. Bardu får hele 204 millioner, en økning på 4,2 prosent.

Hva betyr det for Salangen?

For Salangen er det ikke så mye som kommunen hadde håpet på, men det var omtrent som forventet. - Den økningen som ligger i statsbudsjettet  til kommunene er det samme som stortinget vedtok i kommuneproposisjonen i juni, så de overføringer vi  får var ventet, sier Salangens ordfører Ivar B.Prestbakmo. - Hva dette vil bety for Salangen er vi ikke helt sikre på før budsjettprosessen i kommunen er ferdigbehandlet i desember, men en ting kan jeg si, og det er at det blir et stramt kommunebudsjett i år også, avslutter Prestbakmo.