Salangen-Nyheter

Ny hovedkomite for Millionfisken:

Overtar stafettpinnen

På bildet: Kurt Jan Kvernmo (t.v), Bjørn Nordmo (midten) og Tor-Arne Chruickshank (t.h) ser fram mot Millionfisken 2011. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Kursen for Millionfisken-arrangementet 2011 er lagt. Mandag formiddag ble den nye hovedkomiteen for neste års arrangement presentert for lokalpressen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Siste nytt i forhold til Millionfisken- arrangementet i Salangen er at den store sommer- begivenheten i bygda er blitt omgjort til et aksjeselskap. Tidligere har det vært Salangen Næringsforening som har vært ansvarlig selskap for arrangementet, men nå satser man på ny måte med eget styre. Der det er lagt inn en aksjekapital på 100.000 kroner, med Salangen Næringsforening som eier. Styreleder for det nye selskapet, Millionfisken AS, er Tor-Arne Chruickshank. Med seg i styret har han Ellen Lise Woll, Morten Mikalsen og Bjørn Nordmo som styremedlemmer.

Ny organisasjonsform

Millionfisken-arrangementet har også fått en egen organisasjonsplan for fremtidig virksomhet. Denne skal danne grunnlaget for fremtidige arrangement med tanke på inngåelser av avtaler med enkeltpersoner og frivillige lag og foreninger. - Millionfisken er i ferd med og bli et stort arrangement. Derfor har det vært viktig og få arrangementet inn i et eget aksjeselskap for fremtidig drift, forteller styremedlem Bjørn Nordmo. Selskapet skal også jobbe mot en aksjemisjon og få Salangen kommune inn som deleier i tiden fremover.

På bildet:

Kurt Jan Kvernmo (foran) er hovedkomiteleder for Millionfisken 2011, mens Tor-Arne Chruickshank (bak) er ny styreleder for selskapet Millionfisken AS. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Ny hovedkomite

Arbeidet med og planlegge Millionfisken 2011 er allerede godt i gang. Nå er det nedsatt en egen hovedkomite som skal jobbe målrettet mot arrangementet i juli til neste år. Leder i komiteen for 2011, er kultursjef i Salangen og pådriver Kurt Jan Kvernmo. Med seg i gruppa har han fått Ellen Lise Woll, Morten Mikalsen, Tor-Arne Chruickshank, Nina B. Rasmussen og Bjørn Nordmo. - Det er en stor jobb og ta fatt på. Men med neste års arrangement blir det ikke så tungt, slik som årene tidligere da mer ansvar har vært satt på enkeltpersoner. Denne gangen fordeler vi arbeidet på alle, og da blir det lettere. Jeg personlig får ingen lønn for denne jobben, men gjør det av frivillig interesse og lyst, sier Kvernmo.

Vil trekke flere fiskere

Millionfisken i 2010 hadde 1835 solgte fiske/festivalpass. Nå ønsker den nye hovedkomiteen og øke dette salget til neste år, slik at man har et mål på 2200 fiske/festivalpass. - Får vi solgt så mange fiske- og festivalpass for denne helga i juli, så har vi berget økonomien og vel så det til arrangementet, sier Bjørn Nordmo håpefullt.

Samarbeid med lag og foreninger

I likhet til de tidligere årene ønsker Millionfisken- arrangementet i 2011 og fortsette og samarbeide med lag og foreninger om avviklingen av arrangementet. - Vi kommer til å ta kontakt med ulike lag og foreninger i Salangen i forhold til neste års Millionfisken. I tilegg må gjerne de som har lyst til å bidra med noe, ta kontakt med oss, sier komiteleder Kurt Jan Kvernmo.

Fortsetter med konserter

Det blir også konserter og underholdning under Millionfisken i 2011. Hovedkomiteen har engasjert John Kåre Bjørndahl som booking- og artistansvarlig. Slik som han var i år (2010). - Vi har ikke klar hvem som blir "headliner" for musikk- og underholdningsbiten til neste år. Men dette regner vi med skal være klart innen jul i år, avslutter Kurt Jan Kvernmo.

Si din mening:

Hva tror du om neste års Millionfisken- planer, og den nye selskapsformen for Millionfisken ?

(Skriv din mening med navn i kommentarfeltet under. Useriøse kommentarer blir slettet)