Salangen-Nyheter

En ny valgperiode i gang i Lavangen:

Overtok ordførerkjedet

Dette er det nye kommunestyret i Lavangen for kommende valgperiode. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

ÅBREKKA: Fredag formiddag fikk Lavangens innbyggere en ny ordfører. Bernhard Halvorsen fra Senterpartiet har gjort politisk "comeback" i ordførerrollen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det var et spesielt kommunestyremøte i Lavangen fredag formiddag. Ordfører Erling Bratsberg som har ledet kommunen i fire år gikk av, til en ny spennende tilværelse som bonde i Dyrøy kommune. Han holdt flere taler og takket kommunestyret som han har samarbeidet med igjennom de siste fire år.

Overrekkelse av kjedet

Til slutt, som krona på verket, ble Bernhard Halvorsen fra samme parti valgt som ny ordfører for Lavangen kommune. Det ble en høytidelig overrekkelse av ordførerkjedet mellom de to herrene, før Halvorsen kunne ta ordet og takke for tilitten. Han kom også med en klar oppfordring til det nye kommunestyret. - Dere skal plages med meg i forhåpentligvis fire år. I tider der jeg ikke kan være ordfører, vil Kristine Haugen steppe inn som ordfører. Her er mange nye representanter, unge representanter som vi må ta ekstra godt vare på. I allefall vi som er litt eldre og erfaren. Vi må ha respekt for hverandre når vi står her oppe på talerstolen, og har et budskap og bringe til kommunestyret. Da ber jeg dere om å ha fokus på den som har ordet og fremmer sin sak, og at vi ikke sitter og prater med hverandre eller leser aviser eller liknende. Dere har sikkert sett det på tv fra møter, der folk er helt ukonsentrert og følger ikke med hva som skjer fremme på talerstolen. Hvis jeg ser noe slikt, vil jeg bruke klubba!. Samtidig skal vi ha en lett tone som dere har vist oss i dag, sa Halvorsen fra lederplassen i kommunestyret på Fjellkysten Gjestehus. Her kan du se opptaket av hele kommunestyremøtet som ble direktesendt på SN-TV