Salangen-Nyheter

Snart kan Sigrun erklære rette ektefolk:

På briefing hos tingsretten

Fra første januar får samtlige ordførere og varaordførere vigselsrett. Da trenger man ikke dra til Las Vegas for å få ekteskapet godkjent av en Elvis Presley imitator, nå kan man til eksempel i stede få Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo å erkære ekteskapet.

SJØVEGAN: I går var ordførere, varaordførere og noen utvalgte på besøk i tingsretten for en liten brifing i vigsling ettersom de fra 1. januar vil ha vigselsrett.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Fra nyttår trer en ny lov i kraft som sier at ordførere og varaordførere får vigselsrett. I den forbindelse var ordførere med vara fra kommuner i Sør-Troms på besøk i tingsretten for å få en liten innføring i de formelle aspektene rundt en vielse, i tillegg til eksempler på det seremonielle rundt et giftemål. - Det er i hovedsak formalitetene rundt en vielse som er viktig at de ivaretas, dette for at alt skal gå korrekt for seg for at det skal være gjeldene, selv om en del kan personaliseres sammen med brudeparet i forkant av vielsen. I dag fikk vi se hvordan en vielsesseremoni utføres og de gikk gjennom hva de gjorte, så fikk vi komme med de spørsmål vi måtte ha, forteller ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Ordførere med vara sammen med utvalgte representanter fra kommunene i Sør-Troms fikk en nøye gjennomgang av borgelig vielse i går, mandag. FOTO: PRIVAT.

Allerede fått bestilling

I den nye loven står det at ordfører og varaordfører skal automatisk få vigselsrett fra og med 1. januar 2018, i tillegg kan kommunestyret utpeke navngitte personer som også kan få det. I Salangen er det i tillegg til Prestbakmo er det administrasjonssjef Frode Skuggedal som har blitt valgt ut til å inneha vigselsretten. - Brudeparet kan selv bestemme hvem de ønsker skal vie dem, og kan enten henvende seg direkte til meg eller Frode, eller servicekontoret. Det er heller ikke satt noen fast vigselssted, men det er gitt noen grunnleggende rammer rundt det, opplyser Prestbakmo overfor nettavisen. Avslutningsvis kan hun røpe at hun allerede har fått en bestilling til sommeren.