ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Tjenestebiler i Ibestad kommune:

På fire hjul og strøm

Ibestad kommune har anskaffet seg to elektriske biler til bruk i hjemmetjenesten i kommunen. FOTO: IBESTAD KOMMUNE

Ibestad kommune har over nyttår nå anskaffet seg to elektriske biler til bruk i hjemmetjenesten. Det er en målsetning å på sikt erstatte alle kommunale kjøretøyer i kommunen med nullutslippskjøretøyer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Kommunen har vedtatt en ny samfunnsplan (juni 2020) basert på FNs bærekraftsmål, og bærekraftsmålene utfordrer Ibestadsamfunnet til å tenke nytt. Anskaffelse av elektriske kjøretøyer er ett satsingsområde hvor vi bidrar til å minske utslipp av fossilt brensel.

Ibestad kommune har etablert ladestasjoner for de kommunale elektriske kjøretøyene ved kommunehuset, ved Ibestad skole og på sykehjemmet. I neste omgang vil kommunen etablere en hurtiglader som vil bli etablert ved kommunehuset. Denne laderen vil kunne benyttes av alle som kjører el-bil og som ønsker å lade i Ibestad.

Hurtigladeren forventes å være etablert i løpet av vinteren 2021.

Ordfører Dag Sigurd Brustind er svært glad for at noen av tjenestebilene nå blir elektrisk.

- Her kombinerer vi en god økonomisk investering og et godt klimatiltak. Vi følger opp samfunnsplanen og legger til rette for en fremtidig utvikling. Vel så viktig er at vi får en hurtiglader for allment bruk løpet av vinteren. Det er bra for reiselivsnæring, næringsliv generelt og alle som tenker å kjøpe elbil, avslutter Brustind til nettavisen.