Salangen-Nyheter

"Uroens barn":

På teaterscenen i morra

Hålogaland Teater kommer til Salangen regionale kulturhus den 18.september med forestillingen

SJØVEGAN: Hålogaland teater kommer onsdag til Salangen regionale kulturhus, med forestillingen “Uroens barn”.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Kristian Figenschow, Finn Arve Sørbøe og Lennart Lidström har hatt mange suksesser. Deres siste omtalte stykke er komedien "Uroens barn", som nå spiller sine siste forestillinger i Tromsø før de tar stykket med seg på turné.

Skreddersydd

Den svenske regissøren Lennart Lidström har ved tidligere anledninger nevnt at stykket er skreddersydd til skuepsillerene Figenschow og Sørbøe. Det er en komedie om vennskap eller, alternativt, om ensomhet og mangelen på vennskap. Hovedpersonene er to urolige sjeler som møtes og prøver å finne ut av hverandre. Det er for et voksent publikum, men kultursjef i Salangen, Kurt Jan Kvernmo, mener Figenschow og Sørbøe er to komikere som lager liv og leve på scenen, til latter og stor enthusiasme i salen.

Vennskap, ensomhet og mnagel på vennskap

Kvernmo mener temaene vennskap, ensomhet og mangel på vennskap er viktige problemstillinger i alle sosialiserte samfunn, og viktige deler av det å leve. — Stykket vil treffe alt av publikum, håper han. Han sier det kan være til ettertanke for de som har sett det, da både teater og kino er der for å skape ettertanker. Han har god tro på stykket i distriktene, og særlig i Salangen som han mener har vært godt besøkt av Hålogaland teater før.

Forestillingen begynner kl. 19:00 onsdag kveld.