Salangen-Nyheter

Eldredagen 2019 på Ibestad:

På tvers av generasjoner

Arrangementkomiteen besto av både eldre og unge engasjerte personer. FOTO: JON HENRIK LARSEN

HAMNVIK: 101 deltakere var med på markeringen av Eldredagen på Ibestad lørdag. God hjemmelaget mat, og underholdning fra selveste Ronald Forsaa gjorde aften fabelaktiv, både for de eldre og oppmøtt ungdom.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Eldredagen er en lang tradisjon på Ibestad, men i år var det initiativ fra Frivilligsentralen i Ibestad og Eldrerådet Ibestad som førte til en fortreffelig aften i kulturhuset på Ibestad. På festligeteten var det eldre fra hele Ibestad, beboere fra Ibestad sykehjem og andre interesserte som var påmeldt. Ibestad Røde Kors sin nyoppstartete besøkstjeneste ledsaget eldre som også var på festen. Det hele ble dratt  sammen av Ronald Forsaa, som pratet og spilte trekkspill. Det ble musikalsk glede og allsang, da han  blant annet spilt kjente melodier som «Drømmen om Eli». Ronald Forsaa hadde også laget en egen melodi som handler om strikking. «Bundingstanga» het den. og ble spilt for hans mor, Harda Forsaa som var den eldste ved festen på 95 år. Låta med også dedikert til Astrid Mikkelsen, en av de frivillige som har stelt i stand maten til festen. Det var mer underholdning utover eldredagen.

Kjent fra Foldvik, Ronald Forsaa og hans trofaste trekkspiller. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Ungdom

Eldrefesten har blitt en sosial møteplass på tvers av generasjoner. Fordi i år var det 7 ungdommer i fra ungdomsklubben på Ibestad, i lag med ungdomsklubblederen og bidro til arrangementet. Serverte mat og dro arrangmententet sammen. Også andre 7 frivillige ungdommer møtte opp utenom klubben med frivilligsentralen som var med å dro sammen arrangementet. – Det er viktig å markere en slik dag som dette her, og opprettholde tradisjonen vi har i bygda. Spesielt er det viktig for frivilligsentralen i Ibestad å være med og skape møte mellom unge og eldre, på tvers av generasjoner som vi like godt kaller det, sier leder i Ibestad frivilligsentral, Geir Arne Ekman.

Erna Åsbakk (t.h.), Synne Skog, Svanhild Johansen og Marie Frantzen Evensen koste seg på Eldredagen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Mat og politikk

Astrid Mikalsen og Ranveig Steen Ånesen slo hardt til med god mat. Kjøttkaker, potet og ertestuing - alt hjemmelaget - skulle gjøre de påmeldte i fråtsehumør. Astrid og Ranveig har jobbet to uker med forberedelser til Eldredagen. Ordfører Dag Sigurd Brustind startet festen og åpnet den med å si noen ord om eldredagen, også i tillegg orienterte han littegrann om saker osm angår de eldre i kommunen. Tor Meyer og Geir Arne Ekman fremførte en sketsj for de eldre som ga noen latterkuller til de oppmøtte.

Det ble litt revy-følelse da Tor Meyer (t.v.) og Geir Arne Ekman ved siden av å informere, framførte en sketsj. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Godt oppmøte

Geir Arne Ekman ved Ibestad frivilligsentral er strålende fornøyd med oppmøtetallene i år. – I fjor når vi hadde dette arrangementet, var det ikke like mange påmeldt som det var i år. Det er svært gledelig å se at vi har fylt kulturhuset med folk i alle aldre til denne markeringen i år. Ibestad Gla Dans har bidrat med oppvisning av dans og oppvisning. Det er hyggelig å se at de trives med å skape glede for andre, avslutter Ekman til nettavisen.