Salangen-Nyheter

Vårflytting av rein i full gang:

På vei mot Børringen

Hjerttind Rein flytter reinsdyrene sine over fjellene.

ALTEVATN/BØRINGEN: 1. april begynte Hjerttind Rein å flytte reinflokken for våren. Den tidlige våren blir å være positivt for reindrifta. - Reinen får en veldig god start før kalvinga, sier Per Mathis Oskal til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Hjerttind Rein har begynt for fullt med vårflyttingen fra Altevatn til Børingen. Per Mathis Oskal ved Hjerttind Rein, forteller at flyttingen har blitt litt enklere siden våren kom litt tidligere. - Det kan hende elva går opp, men beitemessig er det veldig bra. Reinen får en veldig god start før kalvinga, med veldig gode beiteforhold så kalvene får god melk, og vokser seg stor, sier Oskal.

Vårflytting

I løpet av første uka i april kan det dukke opp rein på motorveien til Bardu. - Vi blir antakelig å gå samme rute som vi har brukt de siste årene, over heia og over elva, forteller Oskal. Det blir å være avhengig av været om hvor kjapt Hjerttind Rein kan flytte dyrene til Brøningen. Oskal påpeker at de har god kontroll på reinflokken. - Vi har gjetet siden november, siden vi samlet inn flokken, så reinen er veldig tam, forteller Oskal til nettavisen.

Rovvilt

Selv om snøen har begynt å smelte og været har vært fint så har Oskal hatt et problem med rovvilt. - Vi blir kanskje tvunget til at reinen må kalve inni gjerder. Det vil være dumt å flytte kalvinga inn i avgjerdede områder, når vi vet at vi har Norges beste utmarksbeite i Troms, avslutter Oskal til nettavisen.