Salangen-Nyheter

Vil gi av eiendomsskatten:

Pengegave fra Høyre

Salangen Høyre vil gi 1 million kroner til lag og foreninger i Salangen, forteller nestleder Monica Larssen og leder Ronny Karlsen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Ronny Karlsen (bildet) og Salangen Høyre ønsker å gi 1.million kroner av den innførte eiendomsskatten i Salangen til lag og foreninger i kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Det er valgkamp, og løftene fra politikerne i de ulike partiene er mange. Nå kommer Salangen Høyre med ett løfte. De ønsker og gi 1.million kroner hvert år av den innførte eiendomsskatten i Salangen til lag og foreninger. - Du kan gjerne kalle det for et populistisk utspill. Men vi i Salangen Høyre vet at eiendomsskatten den kommer, og få stoppet den i en håndvending går ikke, selv om vi er i mot eiendomsskatt. Vi vet at det er mange lag og foreninger som trenger penger for å få det til å gå rundt med deres aktivitet, som betyr mye for innbyggerne i kommunen, sier leder og 5.kandidat for Salangen Høyre, Ronny Karlsen.

Skal gå til skole

Det er som kjent opptil hver kommune å bestemme seg for hva pengene på innkrevet eiendomsskatt skal gå til. I Salangen har kommunestyret bestemt at midlene på innkrevd eiendomsskatt skal gå til renovering av Salangen skole til 60.millioner kroner, og samtidig få på plass barnehageløsninger på Vasshaug. - Det er fullt mulig det som Salangen Høyre sier hvis man mener at en andel av de 4 millionene skal disponeres til lag og foreninger. Men det kunne jo og vært en annen ide og gitt noe av de pengene til næringsutviklingsarbeid, eller som en egenandel for å sørge for at det ble fiberutbygging i hele kommunen. Det er mange gode ting å bruke disse midlene på, sier ordfører og 1.kandidat i Salangen Senterparti, Ivar B. Prestbakmo.