Salangen-Nyheter

Vi betaler 85% av pensjonen:

Pensjonistene bidrar

Olga Louise Simonsen er opptatt av at de eldre som bor på syke- og eldreinstitusjon faktisk bidrar med betaling for sitt opphold, og ikke er til last for samfunnet. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

TENNEVOLL: Det er ikke ofte det kommer frem at pensjonistene som bor på syke-og eldreinstitusjon faktisk bidrar med betaling for dette. Det prates om eldrebølge og hva eldreomsorgen koster og vil koste samfunnet i fremtiden. Det synes Olga Louise Simonsen er galt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Når det snakkes om eldreomsorg og de som bo på eldre-institusjon, så snakkes det i høye toner av politikeren hva dette koster. - Jeg er flytta tilbake til Lavangen kommune og har faktisk bodd der i 3 år nå. Over lang tid har jeg ergret meg over at det aldri prates om hva de eldre bidrar med selv, når de bor på gamlehjem. Jeg synes det er veldig viktig at det kommer frem og blir tatt til orde for at de eldre bidrar med hele 85 % av pensjonen som betaling for dette. Det er bare alltid snakk om hva det koster samfunnet, sier den 76 år gamle Olga Louise Simonsen til nettavisen.

Bror som ordfører

Etter kommunevalget så ser det ut til at Bernhard Halvorsen blir ny ordfører i Lavangen. - Ja det ser slik ut. Han er min bror, så han har jeg snakket med om disse tingene allerede, for det er viktig at dette faktisk kommer frem. Når det aldri snakkes om, så kan det jo virke som at de eldre snylter på samfunnet. Men slik er det ikke, de eldre bidrar faktisk. Det er derfor jeg ønsker å ta dette opp i nettavisen og få det frem i lyset, slik at folk skal være klar over det og at det blir snakket om i den store sammenhengen. De eldre er ikke bare en utgiftspost, sier engasjerte Olga Louise bestemt.

ANNONSE
Annonse