Salangen-Nyheter

Møtte de ansatte i går:

Per-Christian er ny butikksjef på Extra

NY BUTIKKSJEF: Den nye butikksjefen tok tirsdag formiddag turen fra Øverbygd til Sjøvegan for å besøke butikken han skal bli sjef på. FOTO: TORBJØRN KOSMO

NY BUTIKKSJEF: Den nye butikksjefen tok tirsdag formiddag turen fra Øverbygd til Sjøvegan for å besøke butikken han skal bli sjef på. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Tirsdag formiddag møtte Per-Christian Schjølberg sine ansatte. Han fikk nemlig stillingen som butikksjef på Coop Extra på Sjøvegan.

Publisert:

Annonse
Annonse

Det var en glad og fornøyd ny butikksjef som trådte inn i de nye kontorene.

Han ser fram til fortsettelsen i den nye jobben som han trer inn i når nåværende butikksjef Agnar Magne Fossbakk gir seg i mai.

- Jeg gleder meg. Jeg tror dette blir spennende. Jeg er glad og ser positivt på dette, sier han tirsdag formiddag.

Schjølbergs yrkeskarriere startet i militæret. Der tok han med seg ledererfaring.

- Jeg startet i militæret og var grenader der. Så begynte jeg å jobbe på Coop Extra Silsand og ble assisterende butikksjef etter en stund. Deretter ble jeg butikksjef på Coop Prix i Øverbygd, forteller han.

Han trekker paralleller mellom butikken på Senja og den på Sjøvegan. Samtidig er det noen forskjeller, ifølge Schjølberg.

- Sjøvegan og Senja er ganske like. Det er en ganske lik kultur og handelsmessige forhold. Øverbygd skiller seg ut fordi det er mye militært. Dette er en mye større butikk enn den i Øverbygd, sier han.

HILSER: Her hilser den nye butikksjefen på de ansatte. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Han gleder seg spesielt til å møte kundene og folket som frekventerer Coop-butikken på Sjøvegan.

- Jeg opplever det sånn at kulturelle forskjeller ifra kystlige områder og døle-områder går på væremåten. Det er trivelig inne på innlandet. De er hyggelig og sosiale. Jeg gleder meg til å komme hit for å se hvordan Salangen-folket er, sier han.

Å skulle fylle nåværende butikksjef Agnar Magne Fossbakks sko er noe han ser på med skrekkblandet fryd.

- Jeg har blandede følelser rundt å fylle Agnars sko. Han er en veldig flink og dyktig person. Han har gjort en sinnsykt god jobb. Det at jeg skal ta over for han blir både skummelt og artig. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å fylle skoene, sier Schjølberg.

Når han tar over butikken vil det være naturlig å sette sin egen vri på hvordan butikken skal drives.

- Jeg tenker at jeg skal prøve å drive dette på egen måte, men å fortsette med det gode omdømmen som Agnar har skapt. Jeg vil gi tilbake til folket og yte best for at folk skal synes at ting er bra og at de velger denne butikken. Vi ønsker å skape en god handelsopplevelse, sier han.

Alt i alt er Per Christian Schjølberg fornøyd med å ha fått jobben som ny butikksjef.

- Jeg tenkte at dette blir en unik mulighet for meg. Jeg er en ambisiøs mann med store ambisjoner og jeg liker å utfordre meg selv. Man må bare gripe muligheten, sier han.

INSPISERER: Gammel og ny butikksjef inspiserer utstyret som butikken har. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Annonse