Salangen-Nyheter

Ekstremværet "Frank" i Salangen:

Planlegger å holde åpent

Vasshaug barnehage holdes åpent fredag til tross for ekstremværet "Frank". Det har Salangen kommune bestemt. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Salangen kommune melder torsdag på sine nettsider at de har vurdert det slik at Salangen skole skal holde åpen fredag 22/1. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

- Vi er kommet til at det er forsvarlig å holde Salangen skole åpen basert på vurdering av lokalt værvarsel. Det vil fortløpende vurderes om elevene må være inne i friminuttene.

Vi har vært i kontakt med busselskapet som melder at de kontinuerlig foretar vurderinger om det er trygt å kjøre. Dersom noen ruter blir innstilt fredag morgen kommer skolen til å sende melding til foreldrene om dette. Foreldrene må da forsikre seg om at barna ikke blir stående ute.

På slutten av skoledagen ser det ut til at vinden kommer til å løye, men dersom elever ikke kommer seg hjem som følge av at busser eventuelt innstilles, vil vi på skolen ivareta elevene til de blir hentet/ kommer seg hjem, sier rektor Lars Georg Nordhus.

Vasshaug barnehage planlegges åpen fredag basert på vurdering av lokale forhold og værvarsling.

- Situasjon vurderes fortløpende, og kommunen tar forbehold om strømstans. Ved langvarig strømbrudd i Salangen kan barnehagen bli stengt på kort varsel. Foreldre vil da varsles forløpende, og melding vil legges ut på kommunens nettside.

Dersom været utvikler seg slik at vurderingen endres, så vil vi sende melding til foreldrene om dette. Dere må derfor sjekke epost og SMS i morgen tidlig før barna sendes til skole og barnehage, sier enhetsleder barnehage, Liz Heggelund.