Salangen-Nyheter

Stortingets justiskomité besøkte Salangen:

Fokus på beredskapen

Torsdag besøkte 8 av 10 medlemmer i Stortingets justiskomité Salangen. Under møter med Sivilforsvaret, lokalt brann og redningsvesen og politiet var beredskapen i fokus for de folkevalgte.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2022 kl 13:32

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Medlemmene i komitéen, Ivar B Prestbakmo (SP), Else Rødby (SP), Ingunn Foss (H), Andreas Unneland (SV), Per Willy Amundsen (FrP), Tor Andre Johnsen (FrP), Ingvild Wetrhus Thorsvik (V), og Odd Harald Hovland (AP) fikk et innblikk i den lokale beredskapen som vi har i Salangen. Dette fikk de på en god og informativ måte presentert både fra kommuneledelse, politiet, deltidsansatte i Salangen brann og redning og den lokale avdelingen i Sivilforsvaret nemlig FIG Astafjord.

Stortingets justiskomité besøkte torsdag Salangen. Her fikk de innblikk i den lokale beredskapen som er i kommunen. Det ble også tid til en omvisning i og ved Sivilforsvarets lokaliteter på Strandveien, samt Salangen brann- og redning sine lokaler.


God samhandling

Det er allmenn kjent at i Salangen er nødetatene gode på å samhandle og utfylle hverandre når uhell og ulykker er ute. Dette ble svært positivt tatt i mot av komitéens medlemmer under besøket torsdag. Brann og redning kunne fortelle at de oftere kommer i den situasjon at de er først til åsteder, før politiet. Dette gjør at de som deltidsbrannvesen får politioppgaver rett i fanget – noe de ikke er skolerte for eller heller ønsker å gjøre i stor grad. Dette bemerket justiskomitéens medlemmer seg, og vil ta dette med seg tilbake til Stortinget.

Se videoreportasje med to av komitéens medlemmer øverst i artikkelen!

Politiinspektør og leder for Midt-Troms politistasjonsdistrikt, Ole Johan Skogmo gav en aktivitetsoversikt for distriktet for året 2022 til medlemmene av Stortingets justiskomité. Foto: Jon Henrik Larsen