Salangen-Nyheter

Sjøvegan foreslått som en av 20 nye polititjenestesteder:

Nå kan dette kontoret igjen bli åpnet

Nå kan Sjøvegan igjen bli polititjenestested dersom Politidirektoratet sitt forslag går igjennom. Dermed vil det ikke bli tjenestested på Setermoen. Foto: Jon Henrik Larsen

Dersom Politidirektoratet sitt forslag går igjennom, kan det nok en gang bli politikontor på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2022 kl 10:22

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Det er Verdens Gang som omtalte saken først om Politidirektoratets anbefaling for hvilke kommuner som bør få et tjenestested hvis det opprettes 20 nye kontorer. I denne anbefalingen kommer Salangen og Sjøvegan opp som et av forslagene til nytt politikontor.

I dag er det politikontor på Bardufoss, Setermoen og Ibestad. Og det har også vært jobbet med å opprette nytt og større politikontor på Setermoen for Midt-Troms lensmannsdistrikt. Men så har ikke enda skjedd.

Vanskelig og få folk

Nettavisen var tilstede da Stortingets justiskomite besøkte Salangen i forrige uke. Her var også politistasjonssjef ved Midt-Troms politistasjon, Ole Johan Skogmo tilstede. Han gav en orientering til komiteen om situasjonen i politidistriktet.

Under hans orientering kom han også inn på at dagens situasjon med politikontor blant annet på Ibestad, der det i dag er enmannsbetjent, og det er svært vanskelig og få tilsatt nye folk her.

Støtter nytt kontor i Salangen

Politistasjonssjef Skogmo, som i dag har kontor i Bardu, kunne også bekrefte at det har pågått en høringsrunde i forhold til poltikontor, der flertall av svar fra kommunene i vår region har vært at Salangen bør opprettes som et tjenestested. Dette for å sikre beredskapen i denne delene av regionen. Skogmo uttalte at han støtter dette forslaget.

Så gjenstår det og se om Senterpartiets viktigste valgløfte blir til en realitet, nemlig å opprette 20 nye tjenestesteder i distriktene, deriblant i Salangen.

Politistasjonssjef ved Midt-Troms politistasjon, Ole Johan Skogmo støtter forslaget om nytt tjenestested i Salangen, for å bedre å sikre beredskapen i vår del av regionen. Foto: Jon Henrik Larsen