Salangen-Nyheter

Senterpartiet faller på partimålinger:

Skaper bekymring hos Senterparti-ordførere

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo er en av Senterpartiets mange ordførere omkring i Norge. Den negative Sp-trenden skaper bekymring hos flere Sp-ordførere, som mener det kanskje er på tide å diskutere regjeringsdeltakelsen. Foto: Jon Henrik Larsen

Senterpartiet faller på TV 2s nye partimåling og får en oppslutning på bare 4,6 prosent. Ikke siden 2014 har partiet vært lavere på en TV 2-måling. Nå er flere av partiets ordførere omkring i landet bekymret.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2022 kl 09:14

Partiet fortsetter å falle, og septembermålingen er et fall på 2,2 prosentpoeng fra augustmålingen. Dermed er partiet på størrelse med Venstre, som ligger på 4,5 prosent.

Arbeiderpartiet klatrer på sin side med forsiktige 0,4 prosentpoeng til 20,8 prosent. Likevel er det et godt stykke opp til Høyre, som stiger med 0,6 prosentpoeng til 27,8 prosent.

Den negative Sp-trenden skaper bekymring hos flere Sp-ordførere, som mener det kanskje er på tide å diskutere regjeringsdeltakelsen.

Også i Salangen har partiet en ordfører i Sigrun Wiggen Prestbakmo. Kommunen har vært Senterparti-styrt i over flere år.

– Hvis regjeringssamarbeidet er så kostbart for Senterpartiet som det ser ut som nå, bør vi ta en vurdering på det. Det håper jeg vi gjør før landsmøtet neste år, for det blir i så fall for tett på valget, sier Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen (Sp) til NTB.

Bardu-ordfører Toralf Heimdal (Sp) mener Ap nærmest har vetorett i regjeringen. Foto: Jon Henrik Larsen

Han får støtte av Bardu-ordfører Toralf Heimdal (Sp), som mener Ap nærmest har vetorett i regjeringen og at dette bidrar til å forklare nedgangen.

– Det er ingen vits i å sitte i regjering om man ikke klarer få fram politiske endringer. Nå er det relativt lite av det, sier Heimdal til NTB.

Mandatfordelingen gir solid borgerlig flertall med 89 plasser på Stortinget, selv om KrF fortsatt er under sperregrensen.

Partienes oppslutning (endring fra august i parentes):

Ap: 20,8 (+0,4), Høyre 27,8 (+0,6), Senterpartiet 4,6 (-2,2), Frp: 14,1 (+0,9), SV: 8,4 (-1,5), Rødt: 8,2 (+1,2), Venstre: 4,6 (-0,4), MDG: 3,7 (+0,1), KrF: 3,5 prosent (+0,2) og andre partier: 4,5 (+0,7).

Målingen har 976 respondenter og ble tatt opp av Kantar fra 29. august til 2. september. Feilmarginen ligger er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum må ta til takke med en Sp-oppslutning på fattige 4,6 prosent i TV 2s nye partimåling. Foto: Beate Oma Dahle/NTB