Salangen-Nyheter

Vil snakke om inntektsutvikling og investeringsbehov i landbruksnæringa:

Statsråd Borch til Salangen

Landbruks- og matminister Sandra Borch kommer til hjemlige trakter, når hun torsdag skal møte bøndene i Salangen i et åpent møte i Salangen kulturhus.
 Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Landbruks- og matminister Sandra Borch kommer til hjemlige trakter, når hun torsdag skal møte bøndene i Salangen i et åpent møte i Salangen kulturhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Inntektsutvikling, investeringsbehov og generasjonsskifteproblematikk er temaene landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) vil drøfte med lokale bønder når hun kommer til Salangen denne uka.

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er kommunen som er arrangør for møtet som skal finne sted i Salangen kulturhus og lysthuset førstkommende torsdag kveld klokken 19.00.

Pådrivende kommune

Grunnen for møtet er at Salangen kommune har de siste årene gitt tilskudd til nydyrking, tett opp mot 200 dekar. I tillegg er det gitt tilskudd til diverse prosjekt og tiltak igangsatt av grupper av bønder eller enkeltaktører. Salangen kommune ønsker i tillegg å bidra til at lokal landbruksnæring får gitt viktige innspill til statsråden, da lokal næring står overfor krevende generasjonsskifter, krevende investeringer og omstilling for nye driftskrav.