Salangen-Nyheter

NSR besøkte Sjøvegan:

- Vi vil ha Salangen med!

Ann Karin Kvernmo og Runar Myrnes Balto er representanter Norske Samers Riksforbund. De besøkte Salangen på tirsdag. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Tirsdag fikk Sjøvegan besøk av representanter fra Norsk Samers Riksforbund som hadde stand nede ved Rema 1000 i håp om å få et nærmere bekjentskap med de lokale samene i kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I disse valgtider er det viktig for politikerne å være ute blant velgerne. Runar Myrnes Balto  og Ann Karin Kvernmo som er andre- og tredjekandidat på Norske Samers Riksforbund liste til sametingsvalget var tirsdag på besøk i Salangen med formål å komme i bedre kontakt med sine velgere. - Vi synes det er veldig hyggelig å komme hit til Sjøvegan å møte folk, få en bedre kontakt med velgerne og kanskje få litt innspill fra velgerne om saker de brenner for, forteller tredjekandidat Ann Karin Kvernmo ovenfor nettavisen.

Språk og identitet

For Norske Samers Riksforbund er det blant annet språk og identitet som står i fokus, de ønsker å fremme samenes identitet. Jeg har mistet språket mitt som et resultat av fornorskningen. Derfor ønsker jeg å fremme samisk språk så vel som vår identitet for å få samisk kultur opp og frem, rett å slett å ta vare på det som engang var, sier Kvernmo. For øvrig er de begge spente på valget 11. september, og forteller at de ikke vil kunne ta det med ro før valgdagen er over.

ANNONSE
Annonse