Salangen-Nyheter

Populært med grotteturer

Sagelvas Grotter har opplevd en god sesong i år. Mange turister fra Frankrike og Tyskland samt Norge har besøkt Salangen og grottene i sommer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2008 kl 00:00

Sagelvas grotter er en av de turistattraksjonene som Salangen kan by på til turister som kommer til kommunen. Det er i dag Elvelund Camping ved Tor-Arne Chruikshank som setter opp turer i grottene på Laberg. - Vi har hatt et utrolig bra år med grottene. Folk har kommet langveis fra for å få seg en grottetur, smiler Chruikshank. Folk fra Salangen besøker også grottene, for å se på det naturlige fenomenet under jorda. - Det unike med grottene her i Salangen er at de er så lett tilgjengelige fra veien. Du slipper og gå langt for å komme deg til dem, sier Chruikshank.  Han understreker at det nå i august og september virkelig er fint å ta seg en grottetur, for vannet har trekt seg ut av grottene.Mange tusen år gammel

Sagelvas grotter er mellom 10 og 25.000 år gammel, i følge eksperter på området som har vært på befaring i grottene. I hele 13 år har Tor-Arne Chruikshank med flere arrangert turer i grottene.  Folk som har lyst til å ta seg en tur i grottene nå om høsten kan ta kontakt med Elvelund Camping som stiller med guide og utstyr for turen.

Foto: Jon Henrik Larsen