Salangen-Nyheter

Orienteringsløypa i sentrum:

Postene er kommet frem

Posten skjuler seg under treet. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Da har orienteringsløypa blitt satt opp og en av postene er å finne på andre siden av veien fra Strandsenteret i Sjøvegan-sentrum.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Å kunne finne seg frem i terrenget, eller mer korrekt i sentrum, med bare hjelp av kart og kompass er en aktivitet som er meget brukt i idrettsfaget på skolene i dag. Målet med denne idretten er å ta seg raskest mulig gjennom en løype før man ankommer målet, men for å bestå gymfaget må elevene ha passert et gitt antall poster i en bestemt rekkefølge. Veivalget er fritt, men utfrodringer ligger i å velge en vei som er rask, lett å løpe, og i dette tilfellet uten trafikk. Vanligvis pleier slike løyper å være i skog og mark for at elevene skal få en forståelse av å lese kartet og deres omgivelser, men dette er vel en moderne vri der eleven springer mellom boligblokkene, noe som de allerede gjør etter at Pokémon Go kom på markedet.

Nål og papir

For mange elever er det å springe med kun kart og kompass både artig og utfordrende, men for andre er dette ikke det artigste å gjøre i gymtimene. Med en nål og litt innovasjon kan en hver elev gjennomføre orienteringsløpet uten å måtte ta på seg treningstøyet. Vi i Salangen-Nyheter kan røpe hvilket hemmelig tegn som skjuler seg i posten som er på andre siden av veien til Strandsenteret.

Her er svaret slik at elevene kan spare seg noen minutter neste gang. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN