Salangen-Nyheter

Første direktesendte gudstjeneste - uten menighet:

Presten ble direktesendt

I disse tider er det umulig å gjennomføre større arrangementer på grunn av begrensinger på hvor mange som kan delta på disse.

Publisert:

Annonse
Annonse

Derfor har Salangen kirke bestemt å sende gudstjeneste på nett. Det er første gang at en gudstjeneste direktestrømmes fra Salangen kirke, uten folk.

- Det er på den måten vi kan ha gudstjeneste på. Vi må ha med dem som er på nettet. Det er på den måten vi når folk. Det er en spesiell situasjon som er nå. Vanligvis prater jeg til en menighet og har en toveis-kommunikasjon med dem, sier sogneprest Grete Glemmestad.

Sogneprest Grete Glemmestad hadde søndag preken direkte på Facebook og på Salangen-Nyheter. FOTO: TORBJØRN KOSMO

Hun tror videogudstjenester har kommet for å bli. I alle fall i tiden framover.

- Når du snakker til en tom kirke føles det annerledes. Man føler på en tomhet. Vi lever i denne tiden noen måneder framover og må bli mer vant til å kommunisere gjennom Facebook og andre medier, mener hun.

Å filme og direktesende gudstjenesten tror hun kan bidra til at flere ser og følger med på gudstjenesten.

-  Vi nådde nok ut til flere nå, enn det vi har gjort før. Det er mange som er og hører på det som blir lagt ut, sier hun.

Glemmestad forteller at hun savner fellesskapet som kirka skaper.

- Jeg savner fellesskapet, å kunne smile til dem og høre hvordan de har det. Folk må få med seg gudstjenesten og opplevelsen å være i Salangen kirke, sier hun.

VIDEO: Her er Glemmestad avbildet fra da sendingen ble gjort søndag.  FOTO: TORBJØRN KOSMO

Annonse