Salangen-Nyheter

Søker kandidater til Ungdommens kulturpris:

- Prisen skal hedre ungdom

Kultursjef i Salangen, Kurt Jan Kvernmo skryter over mange dyktige og engasjerte ungdommer i kommunen. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR.

Prisen var for første gang delt ut i år 2017. I fjor var det Julia Jones i Salangen som fikk denne prisen av ordfører i Salangen. I hvilken anledning prisen skal deles ut i, er enda ikke bestemt. Vanligvis gjøres dette under Millionfisken i Salangen, men dette er som kjent avlyst i år også. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

- Vi har mange dyktige ungdommer her i kommunen som fortjener en påskjønnelse for sitt engasjement både innen idrett og kultur, vi har blant annet et veldig gående ungdomsråd som er veldig aktive under arrangementer og jobber med flere ungdomspolitiske spørsmål, forteller kultursjef i Salangen, Kurt-Jan Kvernmo til nettavisen.

Julia Jones fikk ungdommens kulturpris i Salangen i år 2020. Hvem som får prisen i år 2021 er enda ikke klart, men nå søker kultursjefen etter kandidater.

Prisen består av ett diplom, en pengegave og et prissymbol.  Nå oppfordrer kultursjefen innbyggerne å sende inn begrunnede forslag på verdige kandidater til Salangen kommunes kulturpris for ungdom for for året 2021. Forslagene må være kommet inn til kommunen innen 10.mai.

I statuttene til ungdommens kulturpris heter det: 

” Aktuelle kandidater til prisen kan være ungdom mellom 13 og 25 år eller grupper, lag og foreninger som gjennom sitt engasjement har gjort en spesiell innsats på det aktive og/ eller det administrative plan i Salangen kommune. Aktuelle kandidater er også de ungdommene som på verdig måte har representert kommunen utad ".