Salangen-Nyheter

Ungdomsrådets årlige utfordring:

Promoterer UKM

Ungdomsrådet diskuterer seg i mellom hvordan de skal gjøre UKM 2018 i Salangen enda mer attraktivt for ungdommen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: På onsdag hadde det nye Ungdomsrådet i Salangen møte hvor de jobbet på spreng for å finne ut hvordan de skal kunne promotere for årets UKM i Salangen. Flere idéer er allerede på plass, men de trenger litt hjelp.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I år som årene før står Ungdomsrådet i Salangen på med massiv planlegging for arrangement som skal gå av stabelen i år. Ung Kultur Møtes, tidligere kjent som Ungdommens Kulturmønstring, er blant de tingene som den sammensatte gjengen diskuterte seg i mellom hvordan de skulle klare å promotere på best mulig måte. Samme strategi som i fjor skal tas i bruk. - Vi har tenkt å besøke skoleklassene rundt i Sjøvegan og gjøre noe spennende for å skape interesse rundt UKM, forteller elevrådsleder og styremedlem, Martine Seipäjärvi Dahleng til nettavisen, mens de skriver ned flere ideer til hvordan å gjøre UKM så attraktiv som mulig.

Medlemmene i Ungdomsrådet i år består av nestleder Rakel Jenssen (t.v.), kasserer Mari Børve, sekretær Thea Røstrand, elevrådsleder Martine Seipäjärvi Dahleng, og styremedlem Stian Aglen Løkse. Ikke til stede: Leder Alexandra Johnsen og styremedlem Mehdi Radim. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Full planlegging

UKM er en viktig møteplass for en unik opplevelse for unge med interesse for kultur. Da er det naturlig at forestillingene også blir til en arena å vise sine kreative sider for arrangørene. Ungdomsrådet er fortsatt i tankeboksen for hva det kan være i år. - Det er UKM-forestillinger der de velger et spesielt tema som de har gjennom hele arrangementet. Vi har allerede noen ideer på lur, men vi trenger kanskje litt hjelp fra folk. Hvis noen har innspill å komme med, så ta kontakt med oss på ungdomsrådet, så finner vi på noe tøft sammen, sier kasserer ved Ungdomsrådet, Mari Børve.

Ungdomsrådet brainstormet mange flotte ideer til UKM og andre arrangementer. FOTO: ALEKSANDER WALØR

En om gangen

Ungdomsrådets fokus er å skape aktiviteter for ungdom i Salangen, og planlegge attraktive og ikke minst spennende arrangement. UKM er naturligvis en del av det, men de har også andre viktige oppgaver å ta seg av framover. - Hvert år arrangerer vi "Ta Sjansen" under Millionfisken, og i februar skal Ungdomsrådet på et introduksjonsmøte på kommunestyrets første kommunestyremøte. Men vi tar en ting om gangen, og UKM er nå i fokus, forteller Dahleng. Gjengen legger avsluttende til en viktig oppfordring til ungdommen i Salangen. - Vi er litt få medlemmer i Ungdomsrådet i år. Så vi ønsker gjerne flere medlemmer. Flere hoder tenker bedre sammen, avslutter Ungdomsrådet til nettavisen.