Annonse
Salangen-Nyheter

Tensingkoret Salsing i Salangen menighet:

Pusterom i pandemi-tiden

Ungdommene og voksenlederne samler seg til samtaler under kveldene i kirka. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Ungdommene og voksenlederne samler seg til samtaler under kveldene i kirka. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Salsing i Salangen menighet har samling hver onsdag fra 19:30 til 21:30. Her er alle unge mellom 13-20 år velkommen. For ungdommene i Salangen har dette blitt til et fristed, hvor de kan slippe litt unna dagens forventninger og press.  Vi har fått snakke med Hans Erik Børve, som er en av pådriverne for disse ungdomskveldene i kirka.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Her komponeres det sangtekster til forestillingen som skal skje i april. FOTO: JON HENRIK LARSEN

- Vi ønsker å være et inkluderende sosialt møtepunkt hvor ungdom kan slappe av, og være seg selv. En plass der de kan slippe prestasjonsjaget.

Her får ungdommene rom til å dele sine meninger og tanker, uten frykt for å bli dømt. Med hjelp at sang, dans, skuespill eller lydteknikk får ungdommene jobbe med deres potensiale,og føle på mestringsfølelse, forteller Børve.

- På grunn av dagens situasjon blir ungommene delt opp i kohorter. Regelmessig har vi rundt 18-20 ungdommer her, der alle har sine ting og holde på med. For øyebikket holder vi på med å sette opp en forestilling som skal streames over nett i april. Her skal de få fremføre sine bragder, om det er å spille instrument, skrive sanger, fremføre dikt eller danse, her er det rett og slett litt av alt!

Når de er ferdig med øvingen, samles ungdommene til "Hjertestund". Her fortelles det historier, og alle ungdommende får sin tid til å dele sine meninger og tanker rundt det temaet som blir fortalt. Når de er ferdige, samles de til kveldsmat i menighetssalen.

Hans Erik Børve er ivrig på å vise hvordan takten skal føres. FOTO: JON HENRIK LARSEN

To av ungdommene som pleier å være her er Sunniva Børve og Noah Østvik.

- Det er jo gøy å være her! Åsså er det jo kjedelig med avstanden pga pandemien, men jeg føler meg trygg her, og trygg til å være meg selv. Det er bra samhold selv om han holder avstand, forteller Sunniva.

Hva syns dere om "Hjertestund" da?

Sunniva forteller videre at det er fint at de kan ha en plass vi kan snakke sammen, og åpne opp for å dele meninger.

- Mange kan være redd for å ta ordet, men her tørr man liksom å dele sine meninger, uten frykt for å bli sett rart på.

Etter en koselig samling er det klart forr et lite måltid før de vender hjem. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Noah deler Sunnivas meninger, og kan selv fortelle at han syns at det å være med her er bra for det sosiale, og at man har et sted og senke skuldrene litt.

Begge er de glade for at de har kirka, hvor de kan få uttrykk for sin kreative evner.

De som er konfirmanter kan bruke møtearenaen på onsdagskveldene som en del av konfirmantundervisningen sin, alle er hjertelig velkommen!.

Tor Magnus Østvik (t.v) og Hans Erik Børve (t.h) er voksenledere, og er sammen med ungdommene hver onsdag FOTO: JON HENRIK LARSEN

Annonse