Salangen-Nyheter

Kulturlivet i Salangen:

Pyntet rundt monument

Kulturlivet i Salangen har fikset opp plassen rundt kulturhuset for 17. mai og monumentet. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Kulturlivet i Salangen har fikset opp plassen rundt kulturhuset for 17. mai og monumentet. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Det har blitt ryddet og ordnet utenfor kulturhuset til 17. mai rundt monumentet til Harald Wold. Som var en stor kulturmann i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Harald Wold var dirigent for sangkoret Vårkvad og Salangen Musikkforening. Vårkvad ble stiftet 10. januar i 1945 og musikkforeninga i Salangen 1947. Wold var dirigent i Vårkvad i 52 år, og var en stødig dirigent for både dem og musikkforeninga. Wold har blitt en kjent kulturmann både i Salangen og i regionen.

Ønsket

Monumentet til Harald Wold ble først snakket om av et medlem i Vårkvad som tok opp ønsket om å få opp et monument for Wold. Etterhvert ble det mer og mer diskutert, og til slutt ble monumentet reist utenfor Lysthuset. Flere i koret var enige om at dette var en god ide. - Monumentet ble satt opp i 2010 på 90 årsdagen til Harald Wold, forteller Karin Storvoll til nettavisen.

Monumentet står utenfor lysthuset på kulturhuset. FOTO: SANDER KARLSEN

Ikke glemt

Monumentet er langt i fra glemt sier Ragnhild Fjeldstad og Harriet Eriksen som kjemper for at både plassen rundt monumentet, men også at hele kommunen skal være fin og ryddig til 17. mai. - Jeg forbinder sang og musikk med 17. mai, og Harald Wold var en motor for alt som hadde med 17. mai å gjøre. Derfor var det viktig for oss å rydde plassen hans før grunnlovsdagen, forteller Fjeldstad til nettavisen.

Tradisjon

Tidligere har Harriet Eriksen sammen med en gruppe plantet i blomsterbeddene rundt kulturhuset og monumentet. - Vi har gjort dette lenge før støtten kom opp, men kanskje fokusert mere på det etter at monumentet kom opp, forteller Eriksen til nettavisen. Fjeldstad avslutter med at hun ønsker at kommunen kan hente opp rasket etter ryddingsarbeidet, som takk for hjelpen. - Så har jeg en idé på hva vi kan gjøre med brosteinene rundt monumentet, men det kan jeg ikke fortelle, sier Fjeldstad hemmelighetsfull.

Her spyles brosteinene, noe som virkelig trengtes. Blir fint her til 17. mai. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Stolt

Det var sang- og musikklivet i kommunen, i samarbeid med teknisk etat med daværende formann Arild Johansen som satt opp monumentet i sin tid. Det var selveste Alvin Jensvold som har laget monumentet. - Jeg er stolt over at vi kan ha et monument av en så stor kulturmann i Salangen rett ved siden av kulturhuset, avslutter Kurt Jan Kvernmo, kultursjef i Salangen.

Annonse