Salangen-Nyheter

17. mai- feiringen i Salangen:

Pyrosalutt også i år

Jens Viktor Steinsund får skutt opp raketter nede ved kysten når korpset går forbi også i år. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: I tradisjonen tro blir det også i år salutt på nasjonaldagen vår, ved ildsjel og pyroteknikker Jens Viktor Steinsund. Han fyrer som vanlig av en salutt til musikkforeninga når de passerer om morgenen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I tradisjonen tro, så blir det også i år salutt på nasjonaldagen vår ved ildsjel og pyroteknikker Jens Viktor Steinsund. Han fyrer som vanlig av en salutt til musikk-foreninga når de passerer om morgenen. - Det var mye mer liv og røre på 50-60 tallet da vi brukte å lete etter bly-ledninger i fjæra. Da sprengte vi både stabbe-stein og murer på Sjøvegan var blå av farge. I dag må man som kjent ha tillatelse til å sende opp både raketter og salutter, sier Steinsund til nettavisen.

Besøker flere steder

Steinsund gleder seg til å feire nasjonaldagen med familie og barnebarn. Da stikker de innom både eldresenteret og idrettshallen for å høre på russe-taler og ord for dagen. Etterpå blir de kafè og en matbit. Tradisjonene er sterke hos nordmenn, og de henger høyt på Norges nasjonaldag. Da er det fest for både store og små.