Salangen-Nyheter

Ord- og utrykksplakater:t

"DølaOrd" lansert

Ann-Kristin Sørgård er personen bak produktet, men har fått god hjelp av kundene sine. FOTO: PRIVAT

SETERMOEN: Den lille og kreative butikken "Lille Patina" lanserte denne uken sitt nye produkt. "DølaOrd" heter det og består av ord og uttrykk som kommer fra bardudølene selv.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

– "Drekk melk å løfte tunge stener" er kanskje den de fleste kjenner til, forteller daglig leder og innehaver hos Lille Patina, Ann-Kristin Sørgård.

Den lille og kreative butikken på Setermoen lanserte denne uken et helt nytt produkt. Plakater med ord og utrykk fra Bardu-dialekten.

(Artikkelen fortsetter undet bildet)

Nå er "DølaOrd" plassert til salgs i butikken på Setermoen. FOTO: PRIVAT

"Står du dær å kope", "dæm gjekk meillabær", og "ska du på raill?" er kun noen få eksempler på hva butikken har samlet inn.

Holdt navnekonkurranse

I forkant av lanseringen hadde butikken en egen liten konkurranse for å finne et navn til produktet sitt. Sissel-Hege Sagen var vinneren, med navnet "DølaOrd". – Det var ikke for langt og veldig godt beskrivende til produktet, sier Sørgård til Salangen Nyheter

Humor

– Ordene og uttrykkene er ment som humor, og litt nostalgi forklarer Sørgård. Videre forteller hun at inspirasjonen kom fra andre lignende produkter. Hun gjorde noen forsøk på salg, og fant ut at dette var noe kundene hennes ville ha.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik ser plakatene ut. De finnes i to formater, A4 og A5. FOTO: PRIVAT

Kodespråk

– De som er fra Bardu, eller kjenner til dialekten skjønner jo hva som står der. De som ikke kjenner til dialekten forstår kanskje ingenting, sier Sørgård og ler.