Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 705691779


Varnish cache server

Salangen-Nyheter

Lavangens eldste fiskeskøyte:

"Havgutten" får penger

I år fyller Lavangens eldste fiskeskøyte MK Havgutten 100 år. I den forbindelse ønsker Krambuvika bygdemuseum å gjøre noe spesielt for den stolte skøyta som nå begynner å bære preg av tidens tann. FOTO: KRAMBUVIKA BYGDEMUSEUM

KRAMBUVIKA: I år fyller Lavangens eldste fiskeskøyte MK Havgutten 100 år. Nå gir Kulturminnefondet midler til fiskeskøyta for å ta vare på den.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I 1919 sto fiskeskøyta MK Havgutten ferdig, og i 1925 kom den til Lavangen, hvor den siden har vært tilhørende, og vært i bruk helt frem til i 2008 av fisker, eier og driver Ole Sveinsen. Nå er det Krambuvika bygdemuseum som holder ansvaret for den historiske fiskeskøyta, og i forbindelse med hundreårsdagen oppfordrer de folk til å gi en liten bursdagsgave til MK Havgutten. Tor Lyngmo som er engasjert i saken forteller at det er mange som ønsker å  få skøyta tilbake i stand igjen, og selv om de har fått midler fra kulturvernfondet er ikke dette tilstrekkelig for å dekke kostnadene rundt restaureringen av MK Havgutten.

Kommer med stor gave

I dag ble det offentlig at Kulturminnefondet gir 150.000 kroner til restaureringen av "Havgutten". Dette er penger som sårt kommer godt med. - De seneste årene har tilskuddene som Kulturminnefondet gir til eiere av verneverdige kulturminner blitt doblet. Kulturminnefondet sikrer viktige kulturminner over hele landet på en effektiv og målrettet måte. Det å ta vare på kulturarven er bra for miljøet, det gir kunnskap om historien vår, og det skaper aktivitet og arbeidsplasser over hele landet, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.