Annonse
Salangen-Nyheter

Med fokus på amerikansk kultur:

"Home of Skyscrapers"

Humøret var på topp når middagsrettene begynte å nærme seg ferdigstillelse. FOTO: PRIVAT

Humøret var på topp når middagsrettene begynte å nærme seg ferdigstillelse. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: På Sjøvegan videregående skole blir det jobbet mye med kultur og nasjonalitet. Lærer ved skolen, Irina Pattaeva var med klasse GRO3 og GRO4 for å jobbe med amerikansk kultur, deriblant mat.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det finnes kreative løsninger for å lære om forskjellige ting på de fleste skolene i Norge, og på Sjøvegan videregående skole ble engelsktimene til klasse GRO3 og GRO4 smeltet sammen med heimkunnskap da elevene fikk i oppgave om å lage amerikansk mat, med vekt på bakverk. - I engelskboka jobbet vi med et kapittel ved navn "Home of Skyscrapers", som handler om amerikansk kultur. Vi bestemte oss for å lage amerikansk mat, som blant annet smultringer og brownies, sier Irina Pattaeva til nettavisen.

"Home of Skyscrapers"

Dette er ikke første prosjektet der internasjonal mat blir lagt i fokus. - Vi bruker å ha lignende prosjekter i forskjellige grupper. Nå er det ikke så lenge til slutten av skoleåret, så det blir ikke noen flere i år, forteller Pattaeva. Hun legger også til at siden dette var et engelskprosjekt, måtte alle elvene kommunisere på engelsk. - I alle timene som vi lagde mat, måtte alle snakke på engelsk. Det var en fin måte på å kunne trene opp forståelsen til å kunne ordlegge seg på engelsk, men også lære seg ord og uttrykk innenfor matlaging, sier Pattaeva til nettaivsen.

- Lærere fra resturant og matfag smakte på maten, og de syntes det var kjemegodt, sier Pattaeva stolt. FOTO: PRIVAT

Prøv selv

Pattaeva vil anbefale folk til å prøve å lage internasjonal mat. Oppskrifter er lett å få tak i på internettet, men det kan være noen utfordringer med å søke etter oppskrifter på fremmedspråklige nettsider. - Vi måtte bruke norske oppskrifter, for selv om oppskriftene var det samme, var måleenhetene forskjellige, spesielt på amerikansk. Så det beste er å finne oversatte oppskrifter hvis man vil prøve å lage maten helt likt der den kommer i fra, avslutter Pattaeva til nettavisen.

Annonse