Annonse
Salangen-Nyheter

Fårikålfestivalen 2019:

"Kor i Kålfestivalen"

Til helga er det igjen klart for årets Fårikålfestival i Dyrøy. FOTO. JON HENRIK LARSEN

Til helga er det igjen klart for årets Fårikålfestival i Dyrøy. FOTO. JON HENRIK LARSEN

MOAN: Snart skal Fårikålens dag behørig markeres landet rundt. I Dyrøy blir det tradisjonell fårikålfestival også i år, og den starter allerede torsdag.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I Dyrøy har dette blitt en årlig tradisjon å feire Fårikålens dag. - Ja dette har blitt en tradisjon i vår kommune, så derfor har vi dette arrangementet hvert år. Det hele starter på torsdag den 26. september som er fårikålens dag. Da blir det servert fårikål som leveres av Dyrøymat. Jeg kan bekrefte at det er god fårikål, og tidligere år har vi fått besøk av mange som vil nyte årets fårikål, så jeg regner med at det kommer mange hit i år også. Det skal være nok fårikål til alle, forteller arrangementes leder Hans Bakkejord til nettavisen.

Lokal mat

Når det først skal være en festival, så feires det i Dyrøy over flere dager, med annet innhold også, selv om det er fårikålen som er høydepunktet. - På lørdag har vi det vi kaller for Lokalmatdag, og da er det Hagelaget i Dyrøy som står for arrangementet. I Nordavindshagen er det kafè, med kaffe og tilbehør, og selvsagt fårikål denne dagen også. Vi er jo inne i en kulturuke med flere aktiviteter, og vi samarbeider med Kultur i Troms, som i den anledningen skal ha ei forestilling her den 1. oktober. Forestillingen heter "Glød", så jeg håper at mange legger turen innom oss i Dyrøy, hvor det er mange aktiviteter, og ikke minst årets Fårikål og korsang, avslutter Hans Bakkejord til nettavisen.

Annonse