Salangen-Nyheter

Landbruksrådgiver på Sjøvegan:

Rådgiver i nærområdet

Alle bønder i Salangen, Lavangen, Bardu, Dyrøy og Ibestad er invitert. ARKIVFOTO: VEMUND MATHIESEN

SJØVEGAN: Fredag 30.november inviterer Astafjord og Bardu produsentlag til åpent møte for alle bønder i Salangen, Bardu, Lavangen, Dyrøy og Ibestad. Her vil det bli informert om hvilke tjenester Landbruk Nord tilbyr, og debatt om rådgiverstillingen på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Førstkommende fredag vil det bli muligheter før alle bønder, uavhengig om de er medlem av et produsentlag eller ikke, å komme med sin mening om det er behov for en landbruksrådgiver på Sjøvegan eller ikke. Ingen har fungert i denne stillingen siden 1.september 2011. Stllingen ble utlyst for ett år siden men ingen søkte og nå bør man vurdere om stillingen skal utlyses på nytt.

Lange avstander

Landbruk Nord har hovedsete på Storsteinnes og når det mangler en lokal rådgiver må bønder dit for å delta på møter, og rådgivere må komme derfra når de for eksempel skal befare jorden. - Det er lange avstander å kjøre og det er mye som ikke kan tas per telefon, forteller Stein-Inge Prestbakk, leder i Astafjord produsentlag. - Det vil bli mye lettere for bøndene å bruke deres tjenester når man kan møtes ansikt til ansikt og spesielt for nye bønder som gjerne har mye de lurer på, fortsetter Prestbakk. De håper derfor at flest mulig ser hvor viktig det er å ha en landbruksrådgiver i nærområdet og dermed stiller opp på møtet.

Informasjon

Daglig leder hos Landbruk Nord, Unni Furumo, vil starte møtet med å innformere litt om hvilke tjenester Landbruk Nord tilbyr. De har i årenes løp tatt på seg mer og mer oppgaver og kan i dag hjelpe til med det meste som har med gårdsdrift å gjøre. - Det har forhåpentligvis kommet nye medlemmer til som kan trenge å få vite dette, og det kan jo være greit for alle å få en liten oppdatering, sier Prestbakk.

Tid og sted

Møtet vil finne sted i møterommet i Salangshallen på Sjøvegan fredag 30 november kl 12.00. Det er parkeringsmuligheter nedenfor kulturhuset. Man vil få servert kaffe og litt å bite i. Astafjord og Bardu produsentlag håper at mange har lyst og mulighet til å møte opp og komme med sin mening.