Salangen-Nyheter

Fant glass og metall i pappdunk:

Reagerer kraftig på søppelkasting

SØPPEL: Birgit Martinsen reagerte og Ann-Hege Aamo reagerte kraftig på dette synet. FOTO: BIRGIT MARTINSEN

SJØVEGAN: Onsdag ettermiddag postet Birgit Martinsen som bor på Strandsenteret et sint innlegg på Facebook.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Innlegget ligger på siden "Hva skjer i Salangen".

Der skriver Mathisen følgende etter å ha blitt møtt av et syn av glass, metall og keramikk inni en pappdunk:

- Noen har altså frekkhetens nådegave. På sjøsiden av Strandsenteret der hvor Vinmonopolet har personalinngang og varemottak og beboerne i Strandsenteret har hovedinngang, har vi søppeldunker for papp og papir. I løpet av helga har noen tatt seg den frihet og kaste sitt søppel bestående av glass, metall, keramikk og plast i våre dunker. Jeg håper noen tar sitt ansvar å kommer å henter skrotet sitt så vi som bor her og personalet på vinmonopolet slipper å måtte frakte dette dit det skal . Det har vi måttet gjøre før og er møkk lei av det. Vi har så gode ordninger med å få levere søppel av ulik art her i kommunen at det burde være unødvendig å belemre andre med det, skriver Martinsen.

Nettavisen har snakket med ekspeditør på Vinmonopolet Ann-Hege Aamo. Hun er mildt sagt forbannet over at noen har vært å kastet glass, metall og keramikk i pappdunkene som tilhører Vinmonopolet.

- Det er ikke ålreit. Det er kastet metall i pappdunken. Jeg vet ikke hvordan de mottar det på Senja Avfall. Det blir sendt avgårde med containerbil for gjenvinning. Det skal ikke være metall i det. Problemet er at vi må sortere det. Det er hundebæsjposer og forskjellig som skaper ekstraarbeid for oss. Det finnes flere steder å kaste søppel. Det bør ikke være vanskelig å finne egnede steder å kaste søppelet sitt, sier Aamo.

Hun forklarer at det kan bli aktuelt med anmeldelse på grunn av situasjonen.

- Hvis ikke vi får bukt med dette må det neste steget være anmeldelse og videoovervåkning. Det er ikke det vi ønsker, men får vi ikke bukt med dette er vi nødt til det, sier hun.

Hun oppfordrer synderen/synderne til å rydde opp etter seg.

- Om de ikke tør å komme tilbake kan de i alle fall slutte med dette. Hver og en må ta vare på eget søppel. Får vi ekstra kostnader på dette så kan det hende Senja Avfall fakturerer oss. Finner vi ut hvem det, sender vi fakturaen videre til dem. Det står tydelig merket ved dunkene våre at dette er dunker som blir hentet av containerbil. Vi kan ikke låse hver dunk, sier hun.

Hun forteller også at det har blitt gjort funn av en eske med et navn på.

SØPPEL: Det var metall blant søppelet som egentlig skulle vært papp i. FOTO: BIRGIT MARTINSEN