Salangen-Nyheter

Hakkete og sporete veier:

Reagerer på veistandard

VEIEN: Slik ser veien ut på strekningen ved Løksebotn. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: Etter en lang vinter har veiene fra Brandvoll, forbi Løksebotn og mot Rørbakken blitt etterlatt i en annen forfatning enn det som tidligere var tilfellet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

En av de som har reagert på veienes forfatning er Helge Isaksen, som til vanlig bor i Tromsø, men har hus i Salangen.

Han forteller at han og kona tok en sykkeltur mot Medby når han oppdaget hvordan veiene så ut. Isaksen opplever at veiene er fulle av hakk og spor.

- Vi oppdaget dette fordi vi har hus i Salangen. Vi bor i Tromsø. Jeg mener forfatningen er graverende. Det merkes godt når man kjører på veiene med bil. Det er som om en beltevogn har kjørt på veien, sier Isaksen.

Han har en teori om at det kan ha vært militære kjøretøy som er grunnen til at veiene er i den standen som er tilfellet.

- Vi var ikke hjemme i perioden det var militærøvelse, men min teori er at det kan ha vært store militære kjøretøy som har kjørt på veien. Om det regner på veiene her kan det bli hull i veiene. I så fall vil det være store kostnader ved å fikse på det, sier Isaksen.

Han påpeker at veiene ikke bør se slik ut.

- Jeg vil påpeke at asfalten ikke skal være sånn. Det må de som er ansvarlig ta tak i. Hvis det går an å fikse veien, så bør det gjøres, sier Isaksen.

Øyvind Strømseth er avdelingsleder for drift, vedlikehold og forvaltning for vei i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Han fortelles at det i løpet av våren vil avdekkes hvordan veiene ser ut og hvem som eventuelt har skyld i veiens tilstand.

- Om det vil utbedres kan jeg ikke svare på. Vi vil avdekke hva tilfellet er i løpet av åren. Dersom det er fra øvelsen vil vi ha en gjennomgang med Forsvaret. Vi har en fast prosess på hva de skal og ikke skal dekke dersom tilstanden skyldes Forsvaret, sier Strømseth.