Salangen-Nyheter

Konkurrerte i teknologi- og kunnskapskonkurranse

Realfagsspirer fra Ibestad imponerte

I helga deltok 8. klasse ved Ibestad skole i Harstad i den regionale finalen i Harstad i FIRST LEGO League - verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom fire og 16 år. Det var rundt 350 lag og tusenvis av barn og unge som deltok i regionale finaler over hele Norge. FOTO: PRIVAT

I helga deltok 8. klasse ved Ibestad skole i Harstad i den regionale finalen i Harstad i FIRST LEGO League - verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom fire og 16 år. Det var rundt 350 lag og tusenvis av barn og unge som deltok i regionale finaler over hele Norge. FOTO: PRIVAT

Tusenvis av unge realfagsspirer har denne høsten lagt ned stor innsats og engasjement i forberedelsene til verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse FIRST LEGO League. I dag gikk den regionale finalen i Harstad av stabelen, og 8. klasse ved Ibestad skole gjorde inntrykk på dommerne med sine prestasjoner.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Lørdag 13. november var det duket for regionale finaler i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. FIRST Scandinavia står bak FIRST LEGO League i Skandinavia som støttes av talentutviklingsprogrammet til Equinor, Morgendagens helter. I Harstad kjempet tre lag om priser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den skandinaviske finalen i Ålesund den 12. mars 2022.

Årets oppdrag er Cargo Connect, hvor de unge talentene forsker på morgendagens transportløsninger. Ibestad-laget skapte stor begeistring hos dommerne til tross for at de ikke kapret finalebilletten.

Imponerte dommerne med forskning på transport 

Ibestad-talentene har lagt ned en iherdig innsats for å finne gode svar på transportutfordringer vi står overfor i fremtiden. De imponerte under lørdagens konkurranse, og presenterte seg for dommere og publikum med bravur.

– 8. klasse ved Ibestad skole og de andre lagene har imponert meg stort under årets regionale finale i Harstad. Mer enn noen gang er det viktig å lytte til barn og unges kloke og kreative ideer, også rundt morgendagens transportløsninger. Med den læringsviljen og engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at vi er i gode hender i fremtiden, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

Ibestad skole tok med seg Kjerneprisen hjem, mens det var RoboCops fra 9. trinn ved Seljestad ungdomsskole som stakk av med Championsprisen. Seljestad ungdomsskole 10. trinn vant Teknologiprisen.

Gjør realfag gøy med praktisk læring

Silje Kumeus, konseptleder for FIRST LEGO League fra FIRST Scandinavia, forteller at formålet med FIRST LEGO League er å gi barn og unge unike og gode læringsopplevelser og glede ved mestre realfag.

– I FIRST LEGO League er det barn og unge selv som stiller spørsmålene og finner løsninger som de voksne ikke har svaret på! De må samarbeide, forske og være kreative for å finne bærekraftige løsninger på dagens og fremtidens utfordringer, avslutter konseptlederen.

Lørdag 13. november ble det arrangert 23 regionale finaler på følgende steder: 

Hammerfest, Alta, Kirkenes, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Lofoten, Salten, Helgeland, Romsdal, Ålesund, Sogn og Fjordane, Sogn, Gjøvik, Bergen, Ullensvang, Oslo, Drammen, Haugalandet, Sarpsborg, Larvik, Stavanger, Agder.

Annonse