Salangen-Nyheter

Staselig besøk i helga:

Redningsselskapets nye flaggskip på besøk i Sjøvegan

Lørdag ettermiddag la redningsskøyta RS 174 Oscar Tybring V til kai ved flytebrygga til Millionfisken i sentrum av Sjøvegan. Her skal den ligge til søndag formiddag. Foto: Jon Henrik Larsen

Redningsselskapets 174. redningsskøyte i Norge gjester Sjøvegan denne helga. Den er på vei nordover i landet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2022 kl 22:14

Annonse

Fartøyet som er helt nytt og Redningsselskapets nye store stolthet, nemlig RS 174 Oscar Tybring V kom lørdag ettermiddag inn Sagfjorden. Flere ringte til nettavisens redaksjon for å fortelle om skuet ute på Sagfjorden. Flere av våre tipsere trodde det hadde skjedd noe, siden det godt synelige fartøyet var på disse trakter.

Til vanlig er nærmeste betjente redningsskøyte for oss i Salangen, ute på Andenes eller på Husøya i Senja.

På vei nordover

Skøyta som besøker Sjøvegan lørdag er på vei nordover i landet. Nærmeste bestemt skal den til Vardø, der den skal stasjoneres til daglig. Den ble offsielt døpt i Oslo den 18.oktober av Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, som er båtens gudmor.

Med stor rekkevidde, topp moderne utstyr for søk- og redning og slepekraft nok til de største fiskebåtene, skal Redningsselskapets nye flaggskip sikre den maritime beredskapen fra Vardø.

Med sine nesten 25 lengdemeter, slepekraft på 23,5 tonn og toppfart oppunder 30 knop er RS 174 «Oscar Tybring V» flaggskipet i Redningsselskapets flåte. Skøyta kan holde store lasteskip unna fjæresteinene, og vil sørge for livsviktig beredskap i Øst-Finnmark og de røffe havområdene rundt. Foto: Redningsselskapet


Første redningsskøyte som kan seile uten papirkart

RS 174 «Oscar Tybring V» er bygget ved Swede Ship Marine AB i Djupvik i Sverige. Verftet har levert et 30-talls fartøy til Redningsselskapet, fra båter i 8-metersklassen til de største havgående skøytene i Fosen-klassen.

Med lengde på nærmere 25 meter, slepekraft på 23,5 tonn og toppfart tett oppunder 30 knop vil RS «Oscar Tybring V» være en viktig ressurs i det som er et av Norges røffeste havområder. Den nye skøyta bemannes av et mannskap på tre personer.

Skøyta er topp moderne utstyrt, og tilpasset til å drive søk- og redningsoppdrag i kraftig uvær og iskalde forhold. Fartøyet er i tillegg Redningsselskapets første som kan seile uten papirkart, etter Sjøfartsdirektoratets krav. Dette fordi skøyta er utstyrt med ECDIS – et elektronisk kartsystem som også viser eget og andres fartøys posisjoner og bevegelse.

Søndag formiddag går skøyta videre til Finnsnes, der deler av mannskapet skal byttes, før kursen videre nordover settes.