Salangen-Nyheter

Folkemøte i Lavangen:

Reform og sykkelritt

Kommende tirsdag blir det folkemøte i Lavangen og i Lauvhallen. Temaene er sykkelrittet Arctic Race og kommunereformen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: I Lauvhallen blir det folkemøte førstkommende tirsdag 3. mars kl 18.00. Agendaen er kommunereformen og sykkelrittet Arctic Race of Norway, hvor det også kommer en representant fra Fylkesmannens kontor.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Kommunereformen drøftes i de fleste kommuner i Midt-Troms nå om dagen, og det gjør det også i Lavangen kommune. Derfor inviteres befolkningen i Lavangen kommune til åpent møte omkring dette. I tillegg blir det informasjon og drøftinger vedrørende sommerens Arctic Race of Norway som skal gå igjennom Lavangen. Og administrasjon i Lavangen kommune håper det vil komme mange på møtet, og at det kommer mange innspill fra befolkningen på disse to ulike temaene.

Flere alternativ

Det er flere alternativ som blir oppe til debatt. 1. Lavangen består som egen kommune. 2.Lavangen slutter seg sammen med en del andre kommuner i Ofoten og Sør Troms-regionen med Narvik som sentrum. 3. Lavangen blir en del av en storkommune sammen med andre kommuner fra Sør Troms og Midt- Troms og med Setermoen som sentrum. Under disse sakene kommer det en representant fra Fylkesmannens i Troms sitt kontor, og vil delta og eventuelt svare på spørsmål. Så dette blir et viktig møte for befolkningen i Lavangen.

Sykkelritt

Som tidligere kjent, vil andre etappe av det kjente sykkelrittet Arctic Race of Norway vil i år gå gjennom Lavangen, og her blir det debatt om hvordan vi vil vise kommunen fram for hele verden. Så det forventes at det kommer ideèr hvordan kommunen kan utnytte denne begivenheten. Ambisjonen er at på møtet kan det nedsettes en komitè for å ta seg av dette videre. - Til dette møtet er det også anledning til å kunne skrive inn spørsmål eller ideèr og innspill, og levere det til servicekontoret, for de som ikke har anledning å komme på møtet. Men det oppfordres til at flest mulig kjenner sin besøkelsestid og møter opp, skrives det i en pressemelding.