Salangen-Nyheter

Viseklubben Baluba er ute på tur:

Reisebrev fra Irland

Hele gjengen fra viseklubben blir i Irland de neste dagene for å ta del av folkemusikkfestivalen. FOTO: INGER STRAND

ENNIS/SJØVEGAN: Folkemusikkfestival er en stor inspirasjon for Baluba, Viseklubben i Salangen kommune. Irsk folkemusikk står høyt på programmet når Baluba besøker Irland.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Viseklubben Baluba fra Salangen er på tur i disse dager, og turen går til Ennis i Irland der de deltar på en festival i visesang og kultur. Festivalen Fleadh Cheoil na hÈireann Ennis foregår hvert år i august måned, og varer en hel uke. Det er første gangen Baluba er med på denne festivalen, og de har tatt turen dit for inspirasjon og som en opplevelsestur. Det er åtte stykker som har reist over for å høre irsk folkemusikk og kultur. - Det er folkevisens vugge dette, sier Tonje Utmo på telefon fra Irland til nettavisen. Hele turen varer i seksj dager og Tonje forteller at de har hentet mye inspirasjon fra festivalen. Under flead cheoil na hÈireann i 2016, hadde de over 400 000 besøkende i Ennis by. Det er en stor festival med yrende folkeliv og tradisjonell kunst som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter som nytes av alle.

Irland er kjent for sine mange tårn rundt kysten og på inlandet. FOTO: INGER STRAND

Salangen Viseklubb baluba har nok av flotte utsikter til å la seg inspirerer til de kommende låtene vi her i Norge blir å få høre. FOTO: INGER STRAND