Salangen-Nyheter

Vil hjelpe mennesker som trenger det:

Reiser til Tanzania

Benedicte Løkse reiser til Tanzania i slutten av juli for å jobbe med bistandsarbeid. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Benedicte Løkse reiser til Tanzania i slutten av juli for å jobbe med bistandsarbeid. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: De to siste årene har Benedicte Aglen Løkse (20) jobbet med bistandsarbeid. Nå reiser hun til Lushoto i Tanzania.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Skolen som Benedicte går på, har som mål å hjelpe ungdommer i Lushoto, i Tanzania, gjennom sitt elevstyrte bistandsprosjekt. I sommer reiser Benedicte ned til Tanzania for å besøke fjellandsbyen, og jobbe direkte med samarbeidspartnerne til folkehøgskolen der nede. Hun skal bidra med sin kompetanse i idrettsbiten av prosjektet, og være med å tilby et stort fotball- og dommerkurs og et gymnastikk- og turntilbud for unge i Lushoto.

I slutten av juli

Allerede i slutten av juli reiser Benedicte sammen med tidligere kollega og fotballdommer, Tobias Hyldmo (22) fra Trondheim, ned til Lushoto for å møte samarbeidspartnerne deres i Tanzania. De har begge vært elever og stipendiater ved Valdres folkeskole, og skal bidra med deres kompetanse i idrettsbiten av prosjektet. De skal tilby et fotball- og dommerkurs støttet av Norges Fotballforbund, og et turn og gymnastikk-tilbud rettet spesielt mot barn og unge i Lushoto. - Mange engasjerer seg for prosjektet allerede, og dette setter jeg stor pris på, sier Benedicte.

Lokal støtte

Det er ingenting å si på det fantastiske lokalsamfunnet vi har her i bygda! - Takk til Sport1 på Sjøvegan som har gitt både fotballsko, treningsklær og annet utstyr til prosjektet. En stor takk rettes også til SIF turn som har engasjert seg og sponset med turndrakter, SIF fotball og Tine fotballskole som støtter med både fotballklær og sportsutstyr!, sier Benedicte Løkse til nettavisen. Utstyret og klærne hun samler inn går direkte til prosjektet i Lushoto.

Fakta: Dette er Lushotoprosjektet

Valdres folkehøgskole har drevet sitt eget elevstyrte bistandsprosjekt i samarbeid med KFUK-KFUM siden 2012. Prosjektet har som mål å hjelpe unge mennesker i Lushoto, i Tanzania, gjennom mikrofinans, idrett og opplæring i å oppdage, avdekke og motarbeide korrupsjon. Gjennom hele året samler skolen inn midler til prosjektet, med det årlige Globalløpet som største inntektskilde. Benedicte vil benytte muligheten til å takke alle Salangsværinger som har støttet henne på Globalløpet. - Vår innsats de to siste årene har knust alle rekorder, og dette skoleåret samlet vi inn en solid sum på 582 000 kr! Vi ser tydelig at innsatsen som er lagt ned i prosjektet de siste seks årene, har vært med å forandre liv i Lushoto”, sier hun stolt. Prosjektet skaper stort engasjement selv etter folkehøgskoleåret er over, og derfor tar hun nå steget videre og reiser for å møte samarbeidspartnerne i Lushoto direkte!

Annonse