Salangen-Nyheter

Deltakere fra Melbu til Senja:

Rekord på sonerenn

Det var stor skiglede og se i skisporet i Seljeskog under lørdagens sonerenn. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SELJESKOG: Lørdagens sonerenn i Seljeskog ble en artig opplelvese for barna i skisporet, men også for arrangøren som kunne vise til over 300 påmeldte deltakere.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2012 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

Sonerennet i Seljekog i Salangen lørdag ble nok en gang en stor suksess. Inne på klubbhuset var det servering av blant annet lapskaus, og andre herligheter å bite i. Rennleder Kurt Jan Kvernmo var veldig fornøyd etter endt renn. - Dette har vært en helt utrolig dag. Vi har hatt masse fin ungdom i skisporet i hele dag, og forholdene er helt ok, sier Kvernmo til nettavisen.

Over 300 deltakere med foreldre var tilstede og deltok på sonerennet i Seljeskog lørdag formiddag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Stolt over deltakerrekord

Det som nettavisens journalist spesielt la merke til på stadion lørdag, var at det nesten ikke var en parkeringsplass å oppdrive. Bilene sto parkert langs veikanten før innkjøringen til stadion. Noe som tydet på mye folk. Rennleder Kvernmo hadde en solid forklaring. - Vi har på dette sonerennet, for første gang i historien i Salangen over 300 deltakere i skisporet. Det har vi aldri før hatt på et sonerenn, sier Kvernmo stolt. Deltakerne kom lørdag helt fra Melbu i sørvest til Målselv/Senja i nord. Grunnen var at et annet skirenn lengre sør var bltit avlyst på grunn av for lite snø, derfor kom flere av deltakerne derifra til Salangen lørdag for å delta på sonerenn. Før meldingen om ekstra deltakere kom til arrangøren av sonerennet, var det påmeldt 120 skiløpere.

Litt utfordring

Det har vært arrangert sonerenn hvert år i Salangen siden 1980. Det har vært avlyst noen få ganger, men det har hatt sine naturlige årsaker med blant annet for lite snø. - Utfordringen for oss når vi får så mange deltakere som i dag lørdag, med over 300 skiløpere, er premier. Men vi fikk tidsnok beskjed på onsdagen om at vi ble flere, og vi har fått ordnet premier til alle. Det er viktig, for det er en del av motivasjonen for spesielt de yngste i skisporet, sier Kurt Jan Kvernmo.

Også publikummere fra bygda var kommet opp til stadion for å se på sonerennet og de flinke deltakerne. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Rekord for SIF Ski

Også Salangen sitt skilag i sporet fikk også en aldri så liten rekord lørdag. Hele 31 skiløpere gikk sonerennet i alderen fra 8 år til 15 år. - Det er veldig hyggelig for oss som skiklubb også at vi har så stor rekruttering til skisporten i Salangen, sier leder Kenneth Daleng til nettavisen. Alle de som var med som deltakere og som publikum på stadion i Seljeskogen lørdag formiddag hadde det kjempefint i godt oppholdsvær, og spesielt kaldt var det ikke heller.  

Sjekk resultatlisten etter sonerennet ved å klikke her !