Salangen-Nyheter

Ansiktsløft på Andørja kirke:

Renoverer kirketårnet

Bildet er tatt under montering av kirkespiret etter det falt over i stormen. FOTO: ALEKSANDER NYMOEN.

På Andørja kirke var det på høy tid å renovere. Når de ansatte gikk opp i kirketårnet for å ringe med klokken, kunne de kjenne hele tårnet svinge.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Når de kom i gang med renoveringen fant de ut at det var ganske omfattende skader både fra lekasje, men også rotter. Dette har nok vært et problem i noen år, men det har ikke vært midler til å ta tak i det før nå. Men nå var det ikke noe som kunne utsettes lenger.

- Det skal bli godt når de er ferdig og man kan stå trygt oppe i kirketårnet og ringe med klokken, sier kirkeverge Stig-Åge Steen til nettavisen.

Arbeidet har pågått i ca. 2 måneder, og nå er det bare ca. en uke eller to igjen før de er helt ferdig. Det er i hovedsak Vangen AS i Harstad som har stått for oppdraget.

Kirkespiret falt over i stormen

Under renoveringen ble det kraftige mengder regn og vind, så kraftig at kirkespiret falt over og måtte monteres på nytt. Dette lagde selvfølgelig en del ekstra arbeid. Under renoveringen har de stengt kirken for begravelse, dette pga. kirketårnet er under arbeid, mens vanlige gudtjenester har de kunne gjennomføre.

- Det er rart det der, hvordan det sto uten problemer i rundt 100 år, men når det først ble tatt ned for renovering så faller det over i stormen som var, avslutter Stig-Åge.