Salangen-Nyheter

Krigshistorisk landskap:

Renoverte info-tavler

Informasjonstavlene i Krigshistorisk landskap blir for tiden renovert og satt opp på nytt i bedre utgaver.

FOSSBAKKEN: Informasjonstavlene som utgjør en del av Krigshistorisk landskap som står ved Lapphaugen Turiststasjon blir renovert i løpet av sommeren.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Krigshistorisk landskap er å finne på stedene Skjomnes, Bjørnfjell, Herjangen, Øse, Fossbakken og Bardufoss. Landskapet ble åpnet av Hans Majestet Kong Harald i 2009. Siden den gangen har ikke informasjonstavlene i landskapet vært gjort noe med. Nå gjøres de noe med av kunstneren selv, Alvin Jensvold. Vær og vind har har gjort sitt på tavlene opp igjennom årene siden de ble satt opp, og det er årsaken til at de får en "ansiktsløftning" nå. Dette forteller avisen Nye Troms.

Keramikk og glass

Tavlene blir nå renovert med hjelp av en keramisk trykketeknikk der tekst og bilder blir brent inn mellom to glassplater. Alvin Jensvold sitt firma Gulo Design i Gratangen tar seg av renoveringen av tavlene. Allerede er tavlene på Øse og på Bardufoss renovert. De andre tavlene blir tatt fortløpende utover sommeren. Resultatet er i følge Nye Troms blitt penere å se på og skriftbildet blitt tydeligere enn før.