Salangen-Nyheter

Artist-lansering onsdag:

«Return» klare for Millionfisken

Bandet "Return" er klare for Millionfisken i sommer. Lørdag skal de sørge for et heidundrende show fra Lundkaia på Sjøvegan.
 Foto: Pressefoto

Bandet "Return" er klare for Millionfisken i sommer. Lørdag skal de sørge for et heidundrende show fra Lundkaia på Sjøvegan. Foto: Pressefoto

Onsdag ettermiddag kunne hovedkomiteen i Millionfisken 2023 komme med en spennende artistlansering.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er nå klart at det legendariske bandet «Return» skal spille under årets fiskefestival i Salangen.

- De skal spille på lørdag 1.juli under arrangementet. Vi valgte de på bakgrunn av at vi opplever at Return er et band som treffer flere aldersgrupper med sin 80-tallsrock som gir stor allsangeffekt, forteller styreleder for Millionfisken, Tonje Gundersen til nettavisen.

Allerede kjenner mange i Salangen godt til vokalist i bandet «Return», nemlig Knut-Erik Østgård, som tidligere bodde i Ibestad med sin kone. Han har tidligere også spilt på en oppsettning med Salangen Musikkforening i Salangen kulturhus med "En Tribute til Queen" i april i 2018, samt vært med på arrangementet "Lyden av Astafjord" i Lavangen i senere tid.

Styreleder for Millionfisken AS, Tonje Gundersen sier de er fornøyde med å fått "Return" til å spille på Millionfiskens hovedkveld, nemlig lørdag 1.juli.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Styreleder for Millionfisken AS, Tonje Gundersen sier de er fornøyde med å fått "Return" til å spille på Millionfiskens hovedkveld, nemlig lørdag 1.juli. Foto: Jon Henrik Larsen

Kjent fra 1980-tallet

Bandet «Return» er et rockeband fra Stange i Hedmark. Det er Knut Erik Østgård som vokalist, Tore Larsen på bass, Øyvind Håkonsen på trommer, Henning Ramseth på gitar og sist men ikke minst Mangnus Østvang på keyboard.

Bandet ble startet i 1980, og hadde sin storhetstid på siste halvdel av 1980- og begynnelsen av 90-tallet. De hadde i denne perioden flere singler inne på norske hitlister, og var blant de norske bandene som solgte best. I 1993 tok bandet en pause, men kom i 2000 tilbake med et samlealbum og enkelte spillejobber, i 2005 med nytt studioalbum og i 2008 med enda et samlealbum som også inneholder en DVD med opptak fra en konsert på Hamar i 2007.

Bandets musikkstil har gjennomgått minimal forandring gjennom nesten tre tiår; det har holdt fast ved den typiske 80-tallsrocken, med stort innslag av såkalte power ballads. Dette i følge Wikipedia.

Her kan du kjøpe festivalpass til årets Millionfisken!

Se musikkvideo med bandet under:

Annonse