Salangen-Nyheter

Kommunen vil overta brøytingen:

- Riv ruskende galt

Samfunnsengasjerte Harald Hellum ser ikke kommunens grunnlag for å fikse på noe som allerede fungerer.

SJØVEGAN: Salangen kommune vil overta snøryddingen i deler av kommunen for å spare penger. Harald Hellum mener regnestykket er riv ruskende galt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Salangen kommune har gått ut med at de vurderer å si opp den nåværende brøyteavtalen de har med en lokal bedrift. - At kommunen har regnet frem at de vil spare penger på å brøyte selv må komme fra et dårlig regnestykke, forteller samfunnsengasjerte Harald Hellum. Å ha ansvaret for å holde veier og innkjørsler snøfrie er ansvar man har 24 timer i døgnet hele vinteren. - Å holde to maskiner i drift med bare en ansatt er umulig noe effektivt eller særlig besparende, etter mitt skjønn er regnestykket riv ruskende galt, sier han.

Dårlig nytt for enterprenørene

For firmaet som idag tar seg av brøytingen kan det bety at de i verste fall må permitere eller si opp noen av sine ansatte. - Det burde jo være positivt for kommunen å støtte en lokal bedrift. I dag brøyter firmaet både for private og for kommunen, og de gjør en god jobb, jeg ser ikke kommunens grunnlag for å fikse på noe som allerede fungerer, mener Hellum. Om kommunen skal ha ansvaret for vintervedlikehold må de ansette en person til ekstra til vedlikeholdsavdelingen for å kjøre maskinene, i tillegg må dette administreres, noe som også vil medføre utgifter. - Jeg ser ikke at dette kan være noe særlig lønnsomt for kommunen, snørydding er et stort ansvar, og de aktørene som har jobben i dag gjør en god jobb, avslutter Hellum til nettavisen.

ANNONSE
Annonse