Salangen-Nyheter

Førstekandiat for Árja Lavangen:

Árja = innsatsvilje

Første sak er å styrke språket i de samiske barnehagene. Mange plasser, slik som i Lavangen, snakkes det like mye norsk som samisk, i den samiske barnehagen. Dette må vi rette på, forteller førstekandidat i Árja Vesthavet, Ronald Kvernmo. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Sjamanen Ronald Kvernmo fra Lavangen har vært medlem i det samiske partiet Árja siden det ble stiftet i 2008. Nå er han førstekandidat i partiet Árja i Vesthavet krets.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Árja er et politisk parti som setter fokus på gammel samisk tankegang, respekt for de eldre, et åpnere og mer inkluderende Sameting og styrke bygdesamfunnet. Nylig valgte førstekandidat Ronald Kvernmo å fortelle hans første sak på agendaen. Det er å styrke samisk språk i barnehagene, slik at fremtidige generasjoner kan ivareta samisk tradisjon og språk. - Våre unge må ha et samisk tilbud fra ung alder, jeg ønsker at de skal ha tilbud om både samisk språk, kultur og mat inkludert i barnehagehverdagen fra første dag, sa Kvernmo.

Fokus på lokalsamfunnet

Kvernmo forteller at deres område strekker seg fra Dyrøy i nord til Saltfjellet i sør. Vesterålen, Hammarøy og Steigen som og ligger innenfor deres område har veldig mye spredt samisk bosetting rundt om på landsbygda som livnærer seg i hovedsak på småskaladrift, som blant annet havbruk, jordbruk og turisme, noe partiet Árja setter fokus på å ivareta.