Salangen-Nyheter

Brannvesenet i Salangen:

Røykdykk i sterk vind

Ved 21-tiden onsdag kveld kunne brannmannskapene ryddet sammen etter en vellykket øvelse. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Mannskaper fra Salangen brann og redning hadde onsdag kveld brannøvelse ved gamle Strandbu barnehage i Salangen. Her hadde mannskapene røykdykkerøvelse i de nedstengte lokalene. Det var også kraftig vind onsdag kveld under øvelsen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Flere personer i Salangen ringte til nettavisens tipstelefon onsdag kveld for å fortelle om branntiløp på Strandveien, siden brannmannskapene sto med blålys på stedet.

Da nettavisens journalist kom til stedet, kunne innsatsleder Svein Åge Hegge berolige.

- Vi har bare en øvelse. Vi har kjørt litt her på Sjøvegan med blålys i kveld, og øvet. Og nå er vi her ved den nedlagte barnehagen. Hele øvelsen har gått slik vi planla, og nå skal vi evaluere den i ettertid, sier Hegge.

Brannvesenet i Salangen hadde onsdag kveld brannøvelse ved tidligere Strandbu barnehage på Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Ingen øvelser

På grunn av koronakrisen har ikke brann og redningsetaten i Salangen fått øvet noe, på grunn av restriksjonene.

- Vi er veldig glade nå for at vi får øve. Og i dag er det 13 mann som har møtt opp til øvelse her. Vi har totalt 10 røykdykkere som er ferdigutdannet, mens vi har 4 på opplæring. Vi er også veldig fornøyd med utstyret vi nå har på bilene. Begge kjøretøyene har nå totalt 6600 liter med vann tilgjengelig. Og på den nye bilen har vi også mulighet for skumlegging, sier Svein Åge Hegge med et smil om munnen.

Brannvesenet hadde øvelse fra kl. 18.00 til ca. 21.00 onsdag kveld.

ANNONSE
Annonse