Salangen-Nyheter

Vil ha røyk- og snusforbud:

Røyklukt på rommene

Ungdomsrådet i Bardu kommune ønsker at det skal bli røyke- og snusforbud i og rundt Barduhallen. Det forteller leder Benedikte Asbjørnsen.

SETERMOEN: Ungdomsrådet i Bardu ønsker å forby all bruk av tobakk i og rundt Barduhallen, etter at de har fått kommentarer fra ungdom som opplever røyklukt inne i lokalene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Bardu ungdomsråd har sendt brev til kommunen om at de ønsker at all bruk av tobakk skal forbys i og rundt idrettshallen i Bardu, dette gjelder både snus og røyk. - Vi har opplevd å få tilbakemeldinger fra ungdom om at de kjenner røyklukt fra byggets garasje, musikkrom og utstyrsbod, i tillegg ligger det snus rundt omkring på skolen som barn bør skjermes for, derfor har vi i ungdomsrådet sendt et brev til Bardu kommune om hva vi forventer og ønsker skal skje, deriblant ett røykfritt inngangsparti, forteller leder av Bardu ungdomsråd, Benedikte Asbjørnsen.

Ber kommunen merke området røykfritt

I brevet til kommunen legger de også frem at det er uheldig at det er lagt til rette for røyking ved Barduhallens inngangsparti, noe ledelsen i Bardu ungdomsråd strider i mot kommunens verdier, i tillegg til at ungdommene opplever røyklukt inne i lokalet. De ber kommunen om at de gjør inngangspartiet røykfritt og at de har fokus på å merke alle sine idrettsanlegg som røyk- og snusfrie områder.

ANNONSE
Annonse